Samsun Haber
Giriş Tarihi : 23-01-2018 13:06   Güncelleme : 23-01-2018 13:06

OMV’den Samsunlu Gençlere Staj Fırsatı

​Faaliyet gösterdiği bölgedeki yerel toplumun ihtiyaçlarına uygun çözümler üreten OMV Samsun Elektrik, başarı seviyesi yüksek öğrencilere staj fırsatı sunarak, tecrübesini genç beyinlere aktarıyor.

OMV’den Samsunlu Gençlere Staj Fırsatı

Bölgesinde yer alan Sinop, Amasya, Çorum, Samsun ve Ordu’nun ihtiyaç duyduğu tüm elektrik enerjisini üretme kapasitesine sahip OMV Samsun Elektrik, eğitim ve öğretime sağladığı katkılara da hız kesmeden devam ediyor. Bölgede ve Türkiye’de eğitimin desteklenmesi hedefiyle, Samsun – Terme OMV Fen Lisesi’ni hayata geçiren OMV Samsun Elektrik, şimdi de bölgenin farklı okullarında eğitim gören öğrencilere staj imkânı sunarak, onların ve ülkenin gelecek hedeflerine destek olmayı sürdürüyor. Ünye Mehmet Necati Vidinli Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi ile “İşletmelerde Mesleki Eğitim/Staj Sözleşmesi” imzalayan OMV Samsun Elektrik, eğitim alanında verdiği desteklerle gençler için değer yaratacak projelerin altına imza atmaya devam ediyor.

Bulunduğu bölgedeki yerel toplumun ihtiyaçlarını belirleyip, buna uygun çözümler üreten OMV Samsun Elektrik, 1200 öğrenci kapasitesi ile bölgede eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren okulun en başarılı öğrencilerinden oluşan 5 kişilik bir gruba, bir yıl boyunca santralde staj yapma imkânı sunuyor. 12’nci sınıf öğrencilerinden oluşan bu grup, hâlihazırda Elektrik Bakım Onarım, Metal Teknikerliği ve Yapı Tesisat bölümlerinde eğitimlerine devam ediyor. Okul öğretmenleri tarafından seçilen öğrenciler, kariyer hedefindeki ilk sırada OMV’nin yer aldığını belirtiyor. Bölgenin en büyük Meslek Liselerinden biri olan Ünye Mehmet Necati Vidinli Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi 7 alan ve 21 dalda eğitim veriyor.

OMV

OMV sorumluluk bilinciyle petrol ve gaz, yenilikçi enerji ve ileri teknoloji petrokimya çözümleri üretmekte ve pazarlamaktadır. OMV Aktiengesellschaft, 2016 yılında gerçekleştirdiği 19 milyar avro grup satışı ve yaklaşık 22.500 çalışanı ile Avusturya'nın en büyük sanayi şirketlerinden biridir. OMV Upstream iş kolunda Romanya ve Avusturya’da güçlü bir tabana ve dengeli uluslararası bir portföye sahiptir. 2016 yılında günlük üretimi yaklaşık 315.000 varil petrole eşdeğerdir. OMV, 2016 sonu itibariyle Downstream’de 17,8 milyon ton yıllık rafinaj kapasitesi ve yaklaşık 3.800 akaryakıt istasyonu ile aralarında Türkiye’nin de olduğu 10 ülkede hizmet vermektedir. OMV, Avusturya’da bir doğal gaz boru hattı ile Avusturya ve Almanya’da doğal gaz depolama tesisleri işletmektedir. OMV, 2016 yılında 110 TWh  gaz satışı gerçekleştirmiştir.

OMV Samsun Elektrik

OMV’nin 600 milyon avro yatırımla, 2013 yılında Samsun’da hayata geçirdiği, 890 MW’lık güce sahip doğal gaz kombine çevrim santrali, Türkiye’nin enerji ihtiyacının yaklaşık %3’ünü karşılama kapasitesine sahiptir. Türkiye’deki en düşük emisyona sahip ve en verimli santrallerinden biri olan OMV Samsun Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali, gelişmiş teknolojisi ve yılda yaklaşık 7 milyar kW saat elektrik üretim kapasitesi ile bölgenin ve ülkenin elektrik enerjisi tedarikine büyük bir katkıda bulunmaktadır. 

Sürdürülebilirlik

OMV Resourcefulness konsepti ile sorumlu davranış biçimini tüm değer zincirinde etkin bir şekilde uygulamaktadır. Amaç yenilikçi çözümler aracılığıyla toplum, çevre ve OMV için kazan-kazan yaklaşımını yaratmaktır. Bu yaklaşım genel olarak su ve CO2 yönetimi, geleceğin enerji kaynaklarını güvenceye alma ve özellikle kadınlara destek veren eğitim ile gelişime odaklanmaktadır. OMV, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’ndeki imza sahiplerinden biridir. 

adminadmin