Güncel
Giriş Tarihi : 07-12-2017 09:36   Güncelleme : 07-12-2017 09:36

ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu: Kudüs Bizimdir

​ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, ABD’nin Kudüs kararı ile ilgili bir açıklama yaptı. Kudüs’ün, Müslümanlara ve insanlığa ait olduğunu belirten Bekiroğlu, “Tarih ve tüm yaşadıklarımız göstermektedir ki Kudüs tekrar Müslümanların rengini alacak, Müslümanların öncülüğünde adaletin sembolü olacaktır” dedi.

ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu: Kudüs Bizimdir

Bekiroğlu’nun açıklaması şöyle:

“ABD Devlet Başkanı Donald Trump Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ifade etti.

Öncelikle şunu belirtelim ki; bu beyanın bizim için hiçbir hükmü yoktur ve tarihte bir nokta değerinde bile olmayacaktır.

Son iki-üç asırda İslam dünyasının yaşamış olduğu sıkıntılar, yüzyıl öncesinde Kudüs üzerinden sembolleşmiş ve 1945’ten itibaren “ilk kıblemiz” Mescid-i Aksâ fiili olarak işgal edilmiştir.

Müslümanlar ilk şoktan sonra aşama aşama Filistin meselesine sahip çıkmaya başlamış, önce duygusal, sonra söylem düzeyinde, akabinde ise icracı adımlarla belli mesafeler katetmişlerdir.

Siyonistler ise hedeflerini gerçekleştirmenin önünde engel olarak sürekli Müslümanları ve bazı duyarlı Hristiyanları/Yahudileri görmüş ve bu engelleri devre dışı bırakmak için şiddet, hile vb. olmadık yollara başvurmuştur.

Tarih ve tüm gelişmeler göstermektedir ki Kudüs tekrar Müslümanların rengini alacak, Müslümanların öncülüğünde adaletin sembolü olacaktır.

Bunu engellemeye çalışanlar arkalarına ABD gibi küresel güçleri almaya çalışsalar da muvaffak olamayacaklardır.

Bizler duyarlı davrandıkça bu hamleyi yapanlar yaptıklarına pişman olacaklardır.

Bu açıklamalarıyla küresel işgalci güçler sözü tüketmiş ve karşılarına Müslümanlığı ve insanlığı almışlardır. Yok hükmünde olan bir karar alınmış ve en hassas alanımıza dokunulmuştur. Kudüs meselesi bundan sonra dokunanları yakacak ve yaptıklarına pişman edecektir.

Tüm gönüllülerimizi, sivil toplum kuruluşlarını ve vatandaşlarımızı bu konuda duyarlılığa ve seslerini yükseltmeye davet ediyoruz. Ülkemizin, İslam dünyasının ve dünyanın, insanlığını yitirmemiş her ferdini Kudüs ortak paydasında buluşmaya davet ediyoruz.

Kudüs işgalcilerin ve emperyalistlerin değil, bizimdir.

Kudüs hepimizindir.”

adminadmin