Gündem
Giriş Tarihi : 08-04-2018 11:43   Güncelleme : 08-04-2018 11:59

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrencileri Ziraatçi Dekan İstemiyor!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü İlahiyat Fakültesi’ne Ziraat Fakültesinden bir Rektör Yardımcısını dekan olarak atayarak bir garabete imza attı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrencileri Ziraatçi Dekan İstemiyor!

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü tarafından,  OMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Olarak atanması için birinci sıradan YÖK’e gönderilen Prof. Dr. Metin Yılmaz’ın YÖK tarafından atanmamasının ardından İlahiyat Fakültesi Dekanı olarak atanan Prof. Dr. Ali Bolat’ın da görevi kabul etmeyerek istifasını sunması üzerine Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Sait Bilgiç İlhaiyat Fakültesi Dekanı olarak aynı zamanda Rektör yardımcısı olan Ziraat Fakültesi, Tarımsal Biyoteknik bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Kuran’ı atadı.

YÖK Prof. Dr. Metin Yılmaz’ı onaylamaması, Pro. Dr. Ali Bolat’ın görevi kabul etmemesi derken Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı içinden çıkılmaz hala doğru ilerliyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri ‘Prof. Dr. Ali Bolat Görevi Kabul Etmedi’ haberimize yaptıkları yorumda, “İlahiyat fakültesi öğrencisi olarak yeni dekanı kabul etmiyoruz” diye yazarak İlahiyat Fakültesine Ziraat Fakültesinden bir ismin dekan olarak atanmasını kabul etmediler.

İLAHİYAT FAKÜLTESİNE ZİRAATÇİ DEKAN

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri, Pro. Dr. Ali Bolat’ın görevi kabul etmemesini, “Birileri, koltuğu gören herkesin hemen atlayacağını düşünüyor. Ali hoca bunun öyle olmadığını, koltuktan daha önemli şeylerin olduğunu açıkça göstermiştir. Umarım bunu anlamışlardır. Hem Ali hocamız, hem de Metin hocamız çok değerli kişilik ve şahsiyete sahip olan nadir akademisyenlerdendir. Herkes daha önce de olduğu gibi bu şekilde dik duruş sergileyemez. Her iki hocamızı etik. dostane ve dik duruşlarından dolayı tebrik ediyorum. Vefalı olmak dost olmak başka bir şeydir, herkes beceremez” diye yorumlayarak takdir ederlerken, “İlahiyat fakültesi öğrencisi olarak yeni dekanı kabul etmiyoruz” diyerek Prof. Dr. Mehmet Kuran’ın dekanlığını istemediler.

Gelen bir diğer yorumda ise, “İlahiyat fakültesi öğrencisi olarak durumu şaşkınlıkla izliyorum. Güzel işler yapan değerli Metin Yılmaz hocamızı görevinden alan YÖK bununla kalmayıp Ziraat Fakültesinden bir hocayı dekan olarak atamıştır. Akla ve mantığa aykırı bu kararla YÖK üniversitelerin kalitesini arttırmamak için mi çalışıyor? Liyakatin kıymeti olmayan YÖK, biz Ziraat hocası istemiyoruz!! Hocamızın tekrar dekan olması şart” denilerek, YÖK’un İlahiyat Fakültesine Ziraat fakültesinden bir dekanın atanması eleştirildi.

adminadmin