Samsun Haber
Giriş Tarihi : 08-12-2017 12:09   Güncelleme : 08-12-2017 12:09

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesinden tepki çeken açıklamalar

​Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi İsrafil üyesi sosyal medya üzerinden Müslümanların Bin 400 yıllık inançlarını hiçe sayan açıklamalar yaptı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesinden tepki çeken açıklamalar

Balcı’ya ilk eleştiriler yine sosyal medya üzerinden geldi.

İsrafil Balcı’ya Arif Hoşgör isimli bir kullanıcı, “Allah’dan kork, sayın Balcı! Ayetle sabit olan Miracı inkar mı ediyorsun. Burası iyi anlaşılmadı” diye yazarak tepki gösterdi.

İsrafil Balcı, “Efendi Kudüs ilk kıble değil, mirac ise hiç olmadı boşuna avunmayın” diyerek bu netameli günlerde Müslümanların yanında durmak yerine Kudüs’ü başkent yapan zihniyetin ekmeğine yağ süren açıklamalarıyla Müslümanlar ile arasındaki mesafeyi kesinleştirmiş oldu.

İSRAFİL BALCI YİNE NE YAZDI

İsrafil Balcı sosyal medya üzerinden, “ABD Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacakmış!

Tanıyabilir, oyunu kuran, kuralları koyan onlar. Müslümanlar ise ne yazık ki, figüran.

Adamın birisi güya Kudüs'e sahip çıkmak adına "İlk kıblemiz, miraca açılan ilk kapı" gibi güzellemeler yapmış.

Bu kafa Kudüs'e sahip çıktığını sanan ümmetin halipürmelalinin yansımasıdır. Efendi Kudüs ilk kıble değil, mirac ise hiç olmadı boşuna avunmayın.

Dediğim gibi Kudüs İslâm'ın ilk kıblesi değil, bir dönem kıblesidir. İlk kıble Kabe, sonra Kudüs sonra ayetle Kabe'dir.”

Diye yazarak tepkileri üzerine çekmişti.

Ama Kudüs'ün İslâm şehri olduğu tartışmasız. Belgesi M. Aksa ve Kubetüssahre'dir. Bunlar da Emeviler dönemi eserleridir. Emeviler'e çok atıp tutarız ancak ön yargısız bakmayı öğrenmeliyiz.

Kudüs bizim yaramız, hatta namusumuz, lakin bir tek güzel ülkem hangisine yetişsin. Ümmet dua ile eksiğini Allah'a gidertme peşinde, Lakin kul üzerine düşeni yapmayınca dua sadece bir avuntudur, unutmayın.

adminadmin