Eğitim
Giriş Tarihi : 13-08-2014 11:23   Güncelleme : 13-08-2014 11:23

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ’NDEN ADRESE TESLİM ÖĞRETİM ÜYESİ İLANI!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 2547 sayılı Kanun Hükümlerine göre devamlı statüde çalıştırılmak üzere Öğretim Üyesi almak üzere ilan yayınladı..

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ’NDEN ADRESE TESLİM ÖĞRETİM ÜYESİ İLANI!

İlan geçtiğimiz gün hem Resmi Gazete ve hem de Sabah gazetesinde yayınlandı..

Son Müracaat Tarihi 25 Ağustos olan ilanda ilginç kıstaslar gözden kaçmadı.

Profesor, Doçent ve Yardımcı Doçent adaylarının  başvuru yapabileceği Öğretim Üyeliği kadroları için hazırlanan şartnamede deyim yerindeyse adrese teslim tanımlamalarla neredeyse alınacak kişinin eşgali tarif ediliyor ve bu şartlara uygun olmayan kişilerin müracaatı işleme konmuyor..

İŞTE O KISTASLAR

Fen-Edebiyat Fakültesi, Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim Dalı için başvuru yapacak olan Profesörün, Türkiye’de çok partili hayata geçiş süreci ve tarih yazıcılığı konularında çalışmaları olması gerekiyor..

Fen Edebiyat Fakültesi, Yakınçağ Tarihi Anabilim Dalı için başvuru yapacak olan Doçentin Osmanlı döneminde Balkanlar konusunda çalışmaları olması gerekiyor..

 Fen Edebiyat Fakültesi, Türk Halk Edebiyatı Anabilim Dalı için başvuru yapacak olan Yardımcı Doçentin Halk kültüründe değişim konusunda çalışma yapmış olması gerekiyor..

Fen Edebiyat Fakültesi, Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı için başvuru yapacak Yardımcı Doçent’in ise Konusunu Türk tarihinden alan romanlar üzerine çalışmış olması gerekiyor..

KANUNEN SAKINCASIZ AMA SIKINTI OLUŞTURUR

Konuyla ilgili olarak, bu tür ilanların kanunen bir sıkıntı oluşturmasa bile belirtilen niteliklerde en fazla bir kişinin başvuru yapabileceğini ve o kişinin ise önceden belirlenmiş bir ismi kadroya alabilmek için prosedür yerine getirilmek maksadıyla ilana çıkıldığını belirtiliyor..

Öte yandan bu tür ilanların OMÜ’de devam etmekte olan gizli kadrolaşmaları gün yüzüne çıkardığına dikkat çekilirken Fen-Edebiyat Fakültesi’nde rektöre yakın isimlerin yanlızlaştırma operasyonu olduğu da konuşuluyor..

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Hüseyin Akan’ın bu tür konularda çok hassas olduğu ve bu ve benzeri yollara tevesül edilmesine göz yummayacağı da belirtiliyor..

adminadmin