Samsun Haber
Giriş Tarihi : 02-12-2016 10:04   Güncelleme : 02-12-2016 10:38

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Haberimize Tekzip ve Düzeltme

Prof. Dr. Mahmut aydın’a neden iftira atılıyor!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Haberimize Tekzip ve Düzeltme

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, “OMÜ Fetö komisyonu hakkında korkunç iddia” başlıklı haberimize bir tekzip metni göndererek haberde adı geçen isimlere yapılan iftiraların doğru olmadığını belirtti.

Tekzipte haber kaynağımızın vermiş olduğu bilgilerin gerçekle bağdaşmadığı belirtildi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi eski Rektör Yardımcısı ve FETÖ Araştırma Komisyon Üyesi Prof. Dr. Mahmut Aydın ile haberde adı geçen isimlerin akrabalık bağlarının bulunmadığı kaydedildi.

Tekzipte şöyle denildi;

 22/11/2016 tarihli haberde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü hakkında asılsız ve kamuoyunu yanlış yönlendirmeye sebebiyet veren haber yayınlanmıştır.

Ülkemizde 15 Temmuz 2016 tarihinde cebir ve şiddet kullanılarak milli iradeyi ortadan kaldırmaya yönelik darbe teşebbüsü sonrası, terörle mücadele kapsamında FETO/PDY terör örgütüne mensubiyet veya bunlarla irtibatı olan Üniversitemiz personelinin tespiti amacıyla

İnceleme/Değerlendirme Komisyonu kurulmuştur. Anılan komisyon çalışmalarını süratli ve etkin bir şekilde titizlikle sürdürmektedir. Komisyon çalışmaları kapsamında hakkında FETO/PDY iddiası ile

inceleme başlatılan 178 personelden 90’ı hakkında kanaat oluşturularak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına teklifte bulunulmuş ve bunlardan 88’i hakkında kamu görevinden çıkarma işlemi tesis

Edilmiştir.

Komisyon üyelerinin tamamı mevzuatın kendilerine yüklediği yükümlülükleri tam ve zamanında yerine getirerek, öğretim üyeliği görevinin gerekliliklerine ilaveten çoğu zaman mesai saatleri dışında

büyük bir özveriyle çalışmakta ve ülkemizin maruz kaldığı hukuk dışı darbe teşebbüsüyle ilişkisi ya da iltisakı olanların layık oldukları eczaları alması için çalışmalarına devam etmektedir.

Üniversitemizde FETO/PDY ile bağlantılı veya söz konusu örgüte destek ya da yardımcı olduğu iddia edilen personelin tespiti amacıyla kurulan komisyonda görevli Prof. Dr. Mahmut AYDIN ’ın tekzibe konu haberde isimleri geçen öğretim üyeleri ile kan ya da sıhri yönden akrabalık veya hısımlığı bulunmamaktadır. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu gereği rektör yardımcılarının Üniversitelere öğretim elamanı alma/almama yetkileri bulunmamaktadır.

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde paralel server ve switchler olduğu ve bu vasıtayla tüm bilgilerin FETÖ’ye aktarıldığı iddiası Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından incelenmektedir.

Haberde OMU’nün imam olduğu iddia edilen Prof. Dr. Muhammet DERVİŞOGLU’nun görevine 675 sayılı Kanım Hükmünde Kararname ile son verilmiştir.

Sonuç olarak, Üniversitemizde yürütülen etkin çalışmalarımızı akamete uğratmaya yönelik,

gerçek dışı, herhangi bir dayanağı olmayan eksik araştırma ve yanlış bilgiler ışığında kamuoyuna sunulan haberlerin yukarıdaki açıklamalar ışığında düzeltilmesini, hukuka aykırı içeriğin yayından

çıkartılmasını ve yayındaki kapsamından fazla olmamak üzere hazırlanan cevabı yazının bir hafta süreyle Internet ortamında yayınlanmasını kanuni haklarımız saklı kalmak suretiyle rica ederim.

Avukat Nuri ARSLAN

Hukuk Müşaviri

adminadmin