Genel
Giriş Tarihi : 20-08-2018 13:01   Güncelleme : 20-08-2018 13:01

Online ve Gerçek Hayattaki bingo arasındaki farklar

​İnsanların eğlence ihtiyacını karşılayan ve aynı zamanda sosyalleşme gereklerinden biri olarak kabul edilen oyunlar, dijital dünyaya ayak uydurmayı başardı.

Online ve Gerçek Hayattaki bingo arasındaki farklar

Artık oyunlar internet üzerinden online olarak da oynanabiliyor ve oyun keyfi sanal ağda bambaşka bir boyut kazanıyor. Bu eğlence araçlarından biri de ülkemizde tombala adıyla, yurt dışında ise bingo adıyla bilinen oyundur. Hemen herkes tarafından sevilen ve ülkemizde özellikle yılbaşı akşamlarının vazgeçilmezi olan bu eğlence, online ortamda da aynı keyfi yaşatıyor.

İnternet üzerinden tombala oyna diyerek pek çok farklı siteye erişmek mümkün olabiliyor. Yapılan son araştırmalar, bu tür eğlence araçlarına olan ilginin bir hayli arttığını gözler önüne seriyor. Bu tür eğlence araçlarına ilgi gösterenler hatta tutkunu olanlar, online olarak tombala oyunlarının daha keyifli bir form kazandığını dile getiriyor. Bunun nedeni ise kaçırılan sayı riskinin tamamen ortadan kalkmasıdır. Çünkü online olarak hazırlanan yazılımlar, kişinin kartı üzerindeki numaraları zaten otomatik olarak kontrol ediyor ve kapatıyor.

Online Tombalada Numara Kaçırma Riski Yok

Bu durumda oyun esnasında büyük bir dikkatle numaraları takip etme zorunluluğu ve stresi de ortadan kalkabiliyor. Gerçek yaşamda ise bu tür oyunlarda kişi kapatıcı kalem kullanmak durumunda kalıyor. Kapatıcı kalemler ile numaraların takip edilmesi ve çıkması durumunda hemen kartta o numaranın kapatılması gerekiyor. Yurt dışında uğurlu olduğuna inanıldığı için kendi kapatıcı kalemlerini yanında taşıyan oyuncuların sayısı azımsanmayacak kadar fazla. Ancak online kolaylığı yaşayanlar kalemle numara kapatma işini artık bir angarya ya da gereksiz bir aktivite olarak görebiliyor.

Bu nedenle tercihini reel bingodan ziyade internet üzerinden bu eğlenceyi yaşamak yönünde kullananların sayısında bir artış olduğu göze çarpıyor. Son olarak sanal ağda bu eğlenceyi ve heyecanı yaşamak isteyenler için sohbet imkanı da sunulmaya başlandı. Chat yaparak oyuncuların birbirleri ile sohbet etmesi ve sosyalleşme ihtiyaçlarının bu yolla karşılanması da mümkün olabiliyor. Dolayısıyla söz konusu eğlence bir anda farklı bir boyut da kazanıyor. Düzenli olarak bu tür eğlencelerle zaman geçirenlere sorulduğunda, sohbet edebilme imkanından son derece memnun oldukları göze çarpıyor.

Dijital Dünya Eğlence Tercihlerini Değiştirdi

Yapılan son araştırmalar sanal ağın insanların tercihlerini de bir hayli değiştirdiğini ortaya koyuyor. Örneğin bu tür eğlenceler için düzenlenen salonlarda sigara içme yasağının kimi zaman uygulanmaması dikkatlerden kaçmıyor. Bu tür durumlar değerlendirildiğinde online platformların daha sağlıklı bir tercih olduğu göze çarpıyor. Aynı zamanda dijitalleşmenin getirdiği kolaylıkların da eğlenceli etkinliklerde bir cazibe sağladığı da biliniyor. Bu tür eğlencelerin bir kazanca dönüşmesi de mümkün olabiliyor.

Kazanç elde edildiğinde şayet tercih dijital platformlardan yana kullanılmışsa, elde edilen meblağ hemen oyuncunun banka hesabına geçiriliyor. Bu durum kazancın hızla hesaba geçirilmesi açısından da bir “konfor” olarak değerlendiriliyor. Son yıllarda tombalayla zaman geçiren ve boş zamanlarını bu tür eğlenceli etkinliklere ayıranların tercihlerinin sanal ağdan yana kullanmalarının aslında pek çok nedeni bulunuyor. Bunlardan bir diğeri de oyunun hem çevirim içi hem de çevirim dışı oynama imkanının sunulması olarak gösteriliyor.

Sonuç olarak 1600’lü yıllarda hayatımıza giren bu eğlenceli etkinliğin günümüzde de popülerliğini koruduğunu belirtmek mümkün. Hatta dijital dünyaya ayak uydurması, söz konusu popülerliğin ikiye katlanmasını da beraberinde getirdi. Artık daha geniş kitleler tarafından tercih edilen bu etkinlik, geleneksel kurallarından hiçbir şey kaybetmemiş olması ile de ön plana çıkıyor. Yapılan pek çok araştırma gösteriyor ki, bingo ile eğlenmek, sosyalleşmek ve kazanç sağlamak gibi pek çok talebin bir arada karşılanması mümkün olabiliyor.

adminadmin