Siyaset
Giriş Tarihi : 07-06-2019 12:58   Güncelleme : 07-06-2019 13:14

Ordu Valisi'nden İmamoğlu’na Dava!

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nun hakaretine maruz kalan Ordu Valisi Seddar Yavuz, "Küfür ve hakaret ederek kişilik haklarına saldırıda bulunulması asla kabul edilemez ve hukuki sonuçları olan bir davranıştır." dedi.

Ordu Valisi'nden İmamoğlu’na Dava!

Ordu-Giresun Havalimanı'ndan İstanbul'a dönerken devlet ricalinde bulunmadıkları halde VIP salonunu kullanmak isteyen CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu ve beraberindekiler, polise mukavemette bulunarak hakaretler yağdırdılar. CHP'nin adayı İmamoğlu'nun, kendisine refakat eden polislere hitaben 'Bu Vali tam bir it.' şeklinde hakaret ettiği ortaya çıktı.

CHP'li Torun'dan 'Tayyip'in uşakları...' hakareti!

Öte yandan İmamoğlu'nun yanında bulunan 14 kişiden dokunulmazlıkları olan milletvekilleri hariç diğerlerinin dedektörden aranmak sureti ile geçmesi gerekirken, kafile buna da itiraz edince yine arbede yaşandı. Bu arbede esnasında da CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun'un, polis memurlarına, 'Tayyip'in uşakları bunlar. Haysiyetsizler, şerefsizler...' diyerek hakaret ettiği ortaya çıktı.

'Küfür ve hakaret kabul edilemez'

Yaşananlara ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan Ordu Valisi Seddar Yavuz, "Valiliğimizin, VIP kullanımı ile ilgili hukuka uygun olarak almış olduğu karar, demokratik bir hak olarak eleştirilebilir." diyerek, küfür ve hakaretlere olan tepkisini şöyle dile getirdi:

"Ancak, küfür ve hakaret ederek kişilik haklarına saldırıda bulunulması, asla kabul edilemez ve hukuki sonuçları olan bir davranıştır."

yeni akit

Gelişmelerle alakalı olarak Ordu Valiliğinden yapılan açıklama şu şekilde:

Fox TV’de yayınlanan “Çalar Saat” adlı programda ve bazı internet haber sitelerinde; CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İMAMOĞLU’nun, Ordu-Giresun Havalimanında VIP salonuna alınmadığı yönünde yapılan haberler üzerine açıklama yapılması zarureti doğmuştur.

05.06.2019 Çarşamba günü saat 20.00 sıralarında CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İMAMOĞLU’nun özel uçakla Ordu-Giresun Havalimanından İstanbul’a seyahat edeceği bilgisi üzerine güvenlik açısından gerekli tüm tedbirler alınmıştır.

Aynı gün saat 22.20 sıralarında konvoy eşliğinde Havalimanının VİP otoparkına giriş yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit TORUN, Ekrem İMAMOĞLU ve kafiledekiler araçlarından inerek, VİP giriş kapısından terminal binasına giriş yapmak istemişlerdir. Bu teşebbüs üzerine, Havalimanı Mülki İdare Amirliğine bildirilen 14 kişilik Uçak Yolcu Manifestosunda (Ekrem İMAMOĞLU, Neslihan İMAMOĞLU, Hasan İMAMOĞLU, Hava İMAMOĞLU, Murat ONGUN, Fatih KELEŞ, Veysel TAŞDEMİR, Zilan KARAKURT, Onur GÜNAL, Gülşah İNCE, Çağlar GÜNER, İrem ŞAHİN SELES, Sedat SARP)  VIP salonunu kullanma hakkına sahip kişi olmadığı, kendilerine ifade edilmiştir.

VIP salonunu kullanma konusunda ısrarcı olan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit TORUN’a, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Gencer BAYRAM tarafından Milli Sivil Havacılık Güvenlik Programında yer alan ‘VIP Salonlarından sadece Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünce bildirilen listede belirtilen makam sahipleri yararlanır’  hükmü hatırlatılarak, kendilerine Ekrem İMAMOĞLU ve beraberindekilerin Rical Listesinde bulunmadıklarından VIP salonuna alınamayacağı belirtilmiştir. 

Bu izahat ve ikazlara aldırmayan Ekrem İMAMOĞLU ve beraberindekiler, VIP salonu kapısında görev alan polis memurlarına mukavemet etmek ve onları itmek suretiyle VIP salonunu işgal etmişlerdir. Bu esnada Aprona çıkış kapısı önünde gerekli önlemler alınmış olup, grubun Aprona çıkmasına izin verilmemiştir. Aprona çıkmasına izin verilmeyen grup, tekrar VIP otoparka yöneldiği esnada, VIP salonu içerisindeyken Ekrem İMAMOĞLU kendisine refakat eden polislere hitaben “Bu Vali tam bir it” ifadesini kullanmıştır.

Grup, daha sonra iç hatlar gidiş terminaline yönelmiş ve bu noktaya geldiklerinde, gruba sivil havacılık prosedürü gereği dokunulmazlığı bulunan Milletvekili hariç diğer şahısların kapı dedektörlerinden aranmak suretiyle geçmeleri gerektiği hatırlatıldığında, şahıslar bu ikazlara da aldırmayarak, hepsi birden aranmadan geçmek istemişlerdir. Bu esnada CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit TORUN, polis memurlarına hitaben “Tayyip’in uşakları bunlar. Haysiyetsizler, şerefsizler” diyerek, hakarette bulunmuştur.

Ordu-Giresun Havalimanında yaşanan olayla ilgili gerekli kamere kayıtları mevcut olup, hakaret içerikli ifadelerle ilgili yasal işlemler Valiliğimizce başlatılacaktır.

Kamuoyunun bilgisine ve takdirlerine saygıyla sunulur.

 ORDU VALİLİĞİ

adminadmin