Gündem
Giriş Tarihi : 09-11-2013 17:31   Güncelleme : 09-11-2013 17:31

OSMAN GENÇ KADEF'İ ZİYARET ETTİ

Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Osman Genç, Canik'te başarıyla uyguladığı ve vatandaşların belediyeye gelmeden işlerini halledebildiği elektronik sistemi Samsun'a yayacaklarını söyledi. Genç, “21. yüzyılın bilişim çağı. Bizde uzak diye bir şey olmayacak. Vatandaşlarımız evlerinden işlerini halledebilecek” dedi.

OSMAN GENÇ KADEF'İ ZİYARET ETTİ
Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF)’nun davetlisi olarak federasyon binasında verilen kahvaltıya katıldı. KADEF Genel Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz ve federasyona bağlı dernek üyelerinin hazır bulunduğu kahvaltıda Genç, federasyon üyeleriyle sohbet etti, sıkıntılarını dinledi. Genç, önceliklerinin şehirde işsizlik ve ulaşım sorununu çözmek olduğunu belirterek, uygulayacakları sistemle uzakları yakın yapacaklarını söyledi.

‘İLÇELER YAKIN OLACAK’
21. yüzyıl bilişim çağı olduğunu ve bilgiyi, finansı, zamanı, bilişimi, insanı iyi yönetecek tecrübeye sahip olduklarını dile getiren Genç, "Biz göreve geldiğimizde uzak diye bir şey söz konusu olmayacak. Daha önce Canik'te başarıyla uygulamaya koyduğumuz Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile Vezirköprü'nün 80 kilometre uzağındaki bir vatandaşımız, belediyeye gelmesine gerek kalmadan işlemlerini internet üzerinden halledebilecek. İnterneti kullanamayan kişiler ise bu sistem sayesinde telefonla işlem yaptırabilecek. Yani Samsun'un en uzak köyündeki vatandaşlarımıza dahi çok yakın olacağız" dedi.

'ŞEHRİMİZİN SESİNE KULAK VERİYORUZ'
Samsun'u geleceğe taşıyacak vizyoner projelerinin hazır olduğunu ifade eden Genç, "Samsun’u bir çektim merkezi, ilçelerimizi de cazibe merkezi haline getireceğiz. Bu şehrin en büyük eksikliği ortak aklın olmaması ve şehrin sesine kulak verilmemesi. Biz Samsun İçin Fikrim Var Tırı ile bir anlamda şehrimizin sesine kulak veriyoruz. Seçildiğimizde ilk gün makam kapımızı sökerek, halkımızla aramızdaki engelleri kaldıracağız. Çünkü halkımızın memnuniyeti bizim başarımızdır. Dolayısıyla şehrimizi halkımızla birlikte yöneteceğiz. Biz 10 yıldır halkımızı dinleyerek sorunları çözdük. Eğer Kavak ile ilgili bir sorun çözülecekse buradaki halkın, sivil toplum örgütlerinin dinlenmesi gerekir. Belalan'ın sorununu ve çözümünü en iyi orada yaşayanlar bilir" diye konuştu.

‘ÖNCELİĞİMİZ İŞSİZLİK VE ULAŞIM’
Önceliklerinin işsizlik ve ulaşım problemini çözmek olacağını belirten Genç, “Hazırladığımız projelerimiz geleceğin Samsun’unu oluştururken, özellikle işsizlik ve ulaşım sorununu çözmeye yönelik. İnşallah projelerimizi uyguladığımızda bu şehirde artık işsizlik konuşulmayacak, gençlerimiz gurbete çıkmayacak. İlçelerimiz ve köylerimizde yaşayan vatandaşlarımız tek vasıta ile şehir merkezine gelebilecek” şeklinde konuştu.

KARAGÖZ: BAĞRIMIZA BASARIZ, DESTEKLİYORUZ
Kendilerini yalnız bırakmayan Genç’e teşekkür eden KADEF Genel Başkanı Karagöz de, şunları söyledi: “Başkanımız Samsun’un sorunlarını iyi tespit etmiş. Kendisi Samsun’u yönetecek vizyona ve tecrübeye sahip. Kendisi bu şehre güzel hizmetler yapmıştır. 46 derneğin bağlı olduğu bir federasyonuz. Federasyonumuzun kapısı kendisine her zaman açıktır, bağrımıza basarız. Çıktığı bu yolda destekliyoruz.” 
adminadmin