Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-07-2017 16:33   Güncelleme : 28-07-2017 16:33

Osman Genç; Samsun'da Ticareti Geliştirmeliyiz

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şube yöneticilerini ağırlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Bir şehirde sanayi ve ticaret gelişmedikçe, o şehir gelişemez, zenginleşemez. Samsun'da ticareti mutlaka geliştirmemiz lazım. Şehrimizi kalkınması için üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız" dedi.

Osman Genç; Samsun'da Ticareti Geliştirmeliyiz

MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Haluk Tan ile dernek yöneticileri Başkan Osman Genç'i ziyaret etti. Dernek Başkanı Tan ve yöneticilerle sohbet eden Başkan Genç, Samsun'un önemli bir şehir olduğuna dikkat çekerek, şehirde ticaretin mutlaka geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Samsun'un konumu itibariyle oldukça stratejik bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin Anadolu'ya, Anadolu'nun Rusya'ya ve Türkiye'nin Karadeniz havzasına açılan kapısıdır. Dolayısıyla böyle Allah'ın bu şehre lütfu olan önemli bir avantaja sahip olan Samsun'un mutlaka ticarette ve sanayide üreten, ihraç eden bir şehir olması gerekiyor" dedi.

'TİCARETSİZ ŞEHİR GELİŞEMEZ'

Ticaretin kalkınmanın lokomotifi olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Bir şehirde sanayi ve ticaret gelişmedikçe, o şehir gelişemez, zenginleşemez. Şehrimizde ticaret ve sanayinin gelişmesi için işbirliği yapılması gerekiyor. Biz belediye olarak bütün gücümüzü ticaret ve sanayi de içinde olmak üzere her alanda gelişimi için harcıyoruz. Bu noktada kurum ve kuruluşlarımızla, STK'larımızla işbirliğiyle hareket ediyoruz. Bizler sanayicimizin, ticaret erbabımızın güçlenmesini istiyoruz. Çünkü şehrimizde sanayicimiz güçlendikçe, istihdam ve üretim artacaktır. Bunu hep birlikte başarabiliriz. Samsun’da bu potansiyel var. Bölgemiz ve şehrimizin faydasına olacak her türlü girişime Canik Belediyesi olarak katkı sunuyoruz" diye konuştu.

'SANAYİCİYE GÜVEN VERMELİYİZ'

Samsun'un bu şehirde yaşayan herkesin şehri olduğunu belirten Başkan Genç, "Şunu unutmayalım ki, bir şehirde ticaret ve sanayinin gelişimi için en önemli etken o şehrin yöneticilerine duyulan güvendir. Samsun olarak işadamlarımıza bu güveni mutlaka vermeliyiz. Çünkü sanayici güven duyduğu yerde yaşar. Bu şehrin genlerinde ticaret var. Şehrin yöneticileri, vizyonlarını, projeksiyonlarını şehre tuttuğunda bu özellik yeniden ortaya çıkacaktır. Biz şehrimizi kalkınması için üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Yatırımcıları bölgemizde ve Samsun'da yatırım yapmaya davet ediyoruz. Gelin bu şehre yatırım yapın" ifadelerini kullandı.

İşadamı ve sanayiciler olarak Samsun'un gelişimi noktasında işbirliğine hazır olduklarını belirten MÜSİAD Şube Başkanı Haluk Tan da, üreterek Samsun ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceklerini söyledi. Ziyaretin sonunda Başkan Genç, MÜSİAD Başkanı Tan'a hediye verdi.a

adminadmin