Samsun Haber
Giriş Tarihi : 12-01-2017 15:00   Güncelleme : 12-01-2017 15:00

Osman Genç, Türkiye'nin Kalkınmasına Katkı Vermeliyiz

İlçedeki banka şube müdürlerini ziyaret eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Birlik ve beraberlik içerisinde tüm dinamiklerimizle 2023 yolunda devletimizin yanında olmalıyız. Ülkemizin kalkınmasına var gücümüzle katkı vermeliyiz" dedi.

Osman Genç, Türkiye'nin Kalkınmasına Katkı Vermeliyiz

Samsun Haber - Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Halk Bankası Sanayi Şubesi Müdürü Mehmet Ay, Vakıfbank Sanayi Şube Müdürü Yusuf Öztürk, Akbank Sanayi Şube Müdürü Tayfun Doğan ve İşbank Sanayi Şubesi Müdürü Koray Gürleyük'ü ziyaret etti. Ziyaretlerinde kurum ve kuruluşlarla ortak akılla çalıştıklarına dikkat çeken Başkan Genç, bankaların ekonomi için önemine vurgu yaparak, "Ülkemizin kalkınmasına var gücümüzle katkı vermeliyiz" dedi.

'KURUMLARLA İŞBİRLİĞİ YAPIYORUZ'

Banka şube müdürleriyle fikir alışverişinde bulunan Başkan Genç, "Her fırsatta şehrimizle ilgili genel konularda bilgi ve görüş alışverişlerinde bulunuyoruz. Bütün kurumlarla ve kuruluşlarla, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde çalışmaya gayret ediyoruz. Bankalar ekonominin bel kemiğini oluşturan faktörler arasındadır. İlçemizde de sayıları her geçen gün artan banka şubeleri bizim için önemlidir. Daha önce sadece bir banka şubesi olan Canik'te bugün 9 banka şubesinin olması ilçemizin gelişiminin de en güzel göstergesidir" dedi.

'HEDEFE KATKI VERMELİYİZ'

Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 gibi önemli hedefleri olduğuna ve önemli bir süreçten geçtiğini de vurgulayan Başkan Genç, "Ülke olarak çok tehlikeli bir darbeyi hep birlikte atlattık. İçeride FETÖ, PKK, dışarıda DEAŞ, YPG/PYD gibi terörün her türlüsüyle baş ediyoruz. Bu uluslararası ve çok yönlü saldırılar, ekonomi alanında da ülkemizi vurmaya çalışıyor. Bu kahraman millet her şeyin farkında. İnşallah ülkemizin istikametinden bizleri kimse alıkoyamayacak. Türkiye'nin kalkınmasına ve hedeflerine ulaşmasına bütün kurumlar ve kuruluşlar olarak var gücümüzle katkı vermeliyiz. Birlik ve beraberlik içerisinde tüm dinamiklerimizle 2023 yolunda devletimizin yanında olmalıyız" diye konuştu.

‘TÜRKİYE’NİN EKONOMİSİ GÜÇLÜ’

Türkiye’nin sağlam bir ekonomisi olduğuna da işaret eden Başkan Genç, “Ekonomimiz her türlü spekülasyon ve saldırıya karşı dimdik ayakta. Bunda milli bankalarımızın olmasının büyük katkısı var. Bugünlerde dövizdeki dalgalanmaları birlikte izliyoruz. Ama güçlü ekonomi nedeniyle bu dalgalanmalar ekonomiyi çok da etkilemeyecektir. Şunu unutmayalım ki, geçmişte doların yüzde 250-300 arttığını gördük. Dolardaki şu anki  artış yüzde 10-12 seviyelerindedir. İnşallah ülke olarak bu ekonomik saldırıları da atlatacağız ve güçlü Türkiye’yi hep birlikte geleceğe taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

BANKA MÜDÜRLERİNE EKONOMİ KİTABI

Başkan Genç, ziyaret ettiği Halk Bankası Sanayi Şubesi Müdürü Mehmet Ay, Vakıfbank Sanayi Şube Müdürü Yusuf Öztürk, Akbank Sanayi Şube Müdürü Tayfun Doğan ve İşbank Sanayi Şubesi Müdürü Koray Gürleyük'e, Canik belediyesi tarafından düzenlenen Samsun Ekonomi Çalıştayı'nın sonuç bildirgesini içeren Ekonomi Çalıştayı Kitabı'nı hediye etti. Banka Şube Müdürleri Ay, Öztürk, Doğan ve Gürleyük de, ziyaretinden dolayı Başkan Osman Genç'e teşekkür etti.

adminadmin