Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-07-2019 09:12   Güncelleme : 25-07-2019 11:24

Osman Genç Yönetimindeki Canik Belediyesi Kaçak su kullanarak SASKİ’yi nasıl dolandırdı!

Meşe tesisleri ormanlık alanı yıllardır SASKİ su borusu hattına su sayacının önünden ek boruyla su alınarak kaçak olarak sulandı.

Osman Genç Yönetimindeki Canik Belediyesi Kaçak su kullanarak SASKİ’yi nasıl dolandırdı!

Osman Genç Yönetimindeki Canik Belediyesi içinde Meşe Tesislerinin de bulunduğu Meşe Park ormanlık alanı 2 buçuk yıl boyunca kaçak su ile suladı.

Osman Genç Yönetimindeki Canik Belediyesi Meşe Tesislerine gelen SASKİ su borusu hattına hem su sayacına girmeden ve hem de su sayacından sonra ek yaparak 2 Buçuk yıl boyunca ormanlık alanı suladı.

Kaçak yapılan ek su boruları tespit edilerek durum SASKİ’ye bildirildi. SASKİ yetkilileri Osman Genç ile yaptıkları görüşmelerden bir sonuç alamadılar. Osman Genç “biz orayı kiraya verdik bizimle alakası yok” diyerek kaçak sulamayı reddetti.

BELEDİYEYİ 2 MİLYON ZARARA UĞRATTILAR

SASKİ Kaçak su borularını iptal ederek Canik Belediyesi’ne 2 Milyon TL Meşe Tesisleri kiracısı Muzaffer Altıntaş’a 570 Bin TL ve konuyla alakası olmaması ve durumdan haberdar olmamasına rağmen Meşe Tesisleri işletmecisi Öztürk Samuk’a kaçak kullanımının kendisinden önce gerçekleşmiş olmasına rağmen 154 Bin TL Ceza kesti.

Cezaya itiraza hazırlanan Osman Genç Yönetimindeki Canik Belediyesi SASKİ’nin konuyu mahkemeye taşıyacağını belirtmesi üzerine cezayı ödemeye mecbur kaldı.

adminadmin