Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 17-06-2017 11:38   Güncelleme : 17-06-2017 11:38

Osman genç’in talebi dikkate alınmalı!

15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra kapatılan Canik Başarı Üniversitesi bilindiği gibi tüm varlıklarıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne devredilmişti. Ondokuz Mayıs Üniversitesi, yeri teslim aldıktan sonra o alana birkaç fakültesini kaydırmak istediğini duyduk ama şu ana kadar orada henüz güvenlik görevlilerinden başka in cinin top oynadığını biliyoruz.

Osman genç’in talebi dikkate alınmalı!

Daha önce birkaç defa daha yazdık orası yeni bir devlet üniversitesi olmalı. Ya da Hukuk, İletişim gibi fakülteler kaydırılarak amacına uygun şekilde kullanılmalı. Ama talebimize destek gelmediği gibi Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, bilimsel ve sosyolojik olarak talebimizi değerlendirmek yerine popülist yaklaşımlarla Hukuk ve İletişim Fakültesini yerinde saydırma hatta gerilere götürme anlayışını sürdürdüler.

Şimdi Canik Belediye Başkanı, Canik Başarı Üniversitesinin olduğu alanın ikinci devlet üniversitesi olarak açılması gerektiğini ifade ediyor. Bu teklifi sonuna kadar destekliyoruz. Samsun ikinci devlet üniversitesini kaldırır kaldırmaz tartışmalarını artık geride bırakarak şu anda o alanda her şey hazır. Yolu var. Fakülte binaları var. Çevre düzenlemeleri var. Yapılacak olan tek şey bunu TBMM’ne taşımak, kanununu yapıp hemen başlamak. Özellikle de OHAL sürecini de düşünürseniz istenildiğinde birkaç ay içinde ikinci bir üniversitemiz olur ve bir yıl içinde de öğrenci alır.

Geç kalındı mı? Biraz geç kalındı tabi ki. Çünkü Canik Başarı Üniversitesi OMÜ tarafından teslim alındığında anahtar teslimiydi. Her şey ama her şey vardı binada. Ondokuz Mayıs Üniversitesi binalar kendisine devredilince, hiçbir fakülte de oraya taşınmayınca, ikinci devlet üniversitesi içinde kimse hamle yapmayınca oradaki malzemeleri oradan taşıdı.

Olsun, yeter ki irade ortaya koysun. Samsun çok kısa zamanda ikinci devlet üniversitesine sahip olur. Samsun merkez olunca da yeterince eleman bulunur. OMÜ’den bile yeni üniversite için çok talep olur.

Buradan tekrar seslenelim ve diyelim ki Samsun’a yapılacak en önemli ve en hızlı yatırım ikinci devlet üniversitesidir. Un, şeker, su her şey vardır. Sadece iki dudaktan çıkacak karar yetecektir.

Başyazı

Recep YAZGANRecep YAZGAN