Samsun Haber
Giriş Tarihi : 17-08-2017 15:44   Güncelleme : 17-08-2017 15:44

Osman Genç’ten Canik’e Anaokulu

​Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'ın himayesinde, Türk Kızılayı İstanbul Şubesince hayata geçirilen, ‘81 ilde 81 Anaokulu Projesi kapsamında Samsun’da yapılacak olan anaokulu Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in bağışçı olmasıyla Canik’te yapılıyor. Protokol merasiminde konuşan Başkan Genç,” 81 İlde 81 Anaokulu projesi çok anlamlı. Böyle anlamlı bir oluşumda bağışçı olarak yer almaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

Osman Genç’ten Canik’e Anaokulu

Türk Kızılayı İstanbul Şubesince başlatılan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım himayalerinde gerçekleştirilen , ‘81 ilde 81 Anaokulu” Projesinin Samsun bağışçısı Canik Belediye Başkanı Osman Genç oldu. Samsun Valiliğinde düzenlenen protokole Başkan Genç’in yanısıra, Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Canik Belediyesi Başkan Yardımcısı Alican Usta katıldı.

BAĞIŞÇI OSMAN GENÇ

81 İl 81 Anaokulu projesinin içerisinde yer almaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ”Mart ayında İstanbul Dolmabahçe’de Başbakanımız Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz, Kızılay Genel Başkanımız Dr. Kerem Kınık ve İstanbul İl Başkanı Selami Yıldırım’ın katıldığı “ 81 İl 81 Anaokulu” projesinin tanıtım toplantısına katılmıştık. Şahsımda bağışçı olarak 81 anaokulunun bir tanesinin Canik ilçemizde yapılmasını arzuladık. Bugünde sayın Valimiz ve Milli Eğitim Müdürümüz ile birlikte protokolü imzalıyoruz. Bağışçı olarak böyle anlamlı bir proje içerisinde yer almaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

EĞİTİME EN ÇOK KATKI VEREN BELEDİYEYİZ

Göreve geldiklerini günden bu yana eğitime % 100 destek verdiklerini ifade eden Başkan Genç, ”Canik’te 2004 yılında itibaren eğitime büyük bir katkı vermekteyiz.2004’te göreve geldiğimizde 7 okulumuz vardı. Bugün ise merkezde 25 okulumuz var. 38 Milyon TL’nin üzerinde eğitime para harcamış bir belediyeyiz. Aynı zamanda, yer ve arsa problemini ve altyapısını çözmüş bir belediyeyiz. Bu bölge 2004’e kadar öğretmenlerin sürgün olduğu bir yerdi. Göreve geldiğimiz 2004 yılından sonra ise büyük bir gelişme sağlayarak cazip hale gelmeye başladı. Bu 4 derslikli anaokulumuzu rahmetli annem Ayşe Genç’in adına yapacağım. Bu okulumuzu hızlı bir şekilde üç aydan daha kısa bir zaman içerisinde bitireceğiz. Okulumuz 2017-18 eğitim-öğretim yılında hizmete girecek. Şimdiden şehrimize hayırlı olsun “dedi.

VALİ KAYMAK ,”HAYIR HİZMETİ İÇİN GENÇ’E TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Eğitimin çok önemli bir mesele olduğunu ifade eden Samsun Valisi Osman Kaymak, ”Sayın başkanımızın eğitime verdiği desteği biliyoruz. Eğitim bizlerin ortak meselesidir. Eğitimin sorunları sadece Milli Eğitim Müdürlüğünün sorunu değildir. Köylüsüyle-kentlisiyle, iş adamıyla-başkanıyla, memuruyla-işçisiyle hep beraber eğitime sahip çıkıp, katkı vereceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın koymuş olduğu 2019 yılından itibaren ikili eğitimden, tekli eğitime geçme hedefine ilimiz olarak ulaşmak istiyoruz. Bunun için belediyelerimizin destekleri çok önemli. Bunu birlikte yaparsak çözebiliriz.Canik ilçemizin gittikçe gelişen bir ilçe olduğunu görüyoruz. Başkanımıza çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah Canik ilçemiz eğitim konusunda geride kalmaz. En hızlı şekilde hayırseverlerimizi de devreye sokarak 2019 hedefimize yetişiriz diye düşünüyorum. Ben bu hayır hizmeti için başkanımıza teşekkür ediyorum. Annesine de Allah’tan rahmet diliyorum. Bu Anaokulumuz ilimize ve ilçemize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

EĞİTİMDE EN RAHAT YATIRIM YAPTIĞIMIZ YERLERDEN BİRİSİ; CANİK

 İl Milli Eğitim Müdürü Çoşkun Esen protokol imza töreni öncesi yaptığı açıklamasında, “Bu gün burada Canik ilçesinde başkanımızın hayırsever olduğu bir anaokulu protokolü imza törenini gerçekleştiriyoruz. Özellikle okullaşmanın üst seviyelere çekilmesi noktasında anaokulu okullaşma oranımız şu an yüzde yetmişlerde. Anaokullarda hedefe yaklaştık sayılır. Samsun’da Anaokullarda Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Önümüzdeki yıl hedefimiz yüzde seksenin üzerine çıkmaktır. Kuzey Yıldızı mahallesinde okullaşmaya ihtiyacımız olduğu, cazibe merkezi bir yerde müstakil bir anaokulu yapmış olacağız. Eğitime yaptığı yatırımlarda, arsaların problemsiz olarak tahsis ettiği için Canik Belediye Başkanımız Osman Genç’ teşekkür ediyorum. Protokolümüz ilimize ve ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından, Bağışçı Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı’nın ‘81 İl 81 Kızılay Anaokulu Projesi’ kapsamında 4 derslikli Anaokulu yapımına ilişkin işbirliği protokol, Samsun Valisi Osman Kaymak, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ve Bağışçı olarak Canik Belediye Başkanı Osman Genç arasında imzalandı.

 

 

 

 

 

adminadmin