Genel
Giriş Tarihi : 02-12-2019 11:01   Güncelleme : 02-12-2019 11:01

OTSO Başkanı Servet Şahin: Ferrero’ya Ordu’yu Dar Ederiz!

OTSO Başkanı Servet Şahin, Ferrero’nun Ordu’da fındık kırma fabrikası kuracağı iddialarına ilişkin, “Bu Ferrero uyanıklık yapmaya çalışıyor. Üretmeden üreticinin fındığını kontrol altına almak istiyor. Biz onlara Ordu’yu dar ederiz” dedi.

OTSO Başkanı Servet Şahin: Ferrero’ya Ordu’yu Dar Ederiz!

Ferrero’nun Ordu’ya fındık kırma fabrikası kurma iddiasına tepki

Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 24’üncü oturumunda Ferrero firmasının Cumhurbaşkanlığından bir yetkiliyle görüştüğünü ve fındık kırma fabrikası kurmak istediğini iddiasında bulundu. Milletvekili Adıgüzel’in bu iddialarını Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin değerlendirdi. Ferrero’nun Ordu’da kırma fabrikası kurmasın halinde şehirdeki sanayici, ihracatçı, tüccar ve manavın bitirileceğini kaydeden Şahin, söz konusu fabrikayı kurdurtmamak için tüm mücadeleyi verebileceklerini söyledi.

BUNA HÜKÜMETİMİZ DE MANİ OLMAK ZORUNDA

Ferrero’nun uyanıklık yaptığını ifade eden Şahin, “Ordu’daki kırma fabrikaları Türkiye’deki tüm fındığı 6 ayda kıracak fabrikalara sahip. Ferrero’nun kentte kırma fabrikası kurması tüm sanayiciyi, ihracatçıyı, manavı, tüccarı herkesi bitirir. Fındık piyasanın kontrolünü tamamen eline alır. Kırma fabrikası kurarsa gerek kanuni yönden gerekse başka yollardan karşısında dururuz. Buna mani olmak için her yolu deneriz. Biz ona o fabrikayı kurdurtmayız. Eğer ona destek olacak siyasiler varsa da onları da karşımıza alırız. Zaten kırma fabrikalarında fazlalık var. Bu Ferrero uyanıklık yapmaya çalışıyor. Üretmeden üreticinin fındığını kontrol altına almak istiyor. Yani üretici olmadan natürel fındığı alıp, Türkiye fındığının tamamını kontrol altına almak istiyor. Buna hükümetimiz de mani olmak zorunda. Biz onlara Ordu’yu dar ederiz” diye konuştu.

ÇİKOLATA FABRİKASI KURARSA DESTEKLERİZ

Şahin, kırma fabrikası yerine çikolata fabrikası kurması halinde Ferrero’yu destekleyebileceklerini de belirterek, “Eğer Ordu’da kırma fabrikası değil de bir çikolata fabrikası kurarsa biz bunu Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak, bir Ordulu olarak desteklerim” şeklinde konuştu.

CHP’Lİ ADIGÜZEL NE DEMİŞTİ?

CHP’li Adıgüzel, “Geçtiğimiz günlerde İtalyan firmasından yetkili Cumhurbaşkanlığı ilgili birimine gidip bir talepte bulunuyor. Cumhurbaşkanlığının ilgili birimindeki yetkili de –ismi bende var- Ordu’ya gidiyor, Ordu’da bu firma adına 60 dönüm arazi arıyor. Ne için biliyor musunuz? Bu Ferrero ihracatçı birliklerin de var. Çikolata sanayinde var. Tarlada var. Şimdi de kırma işine giriyor. Natürel fındık işine, tüccarlığa soyunuyor.  Ordu’da bu kırma sanayinde, 7 bin 5 yüz işçi çalışıyor. 3 bin kişi de manavlarda deyin 10 binin üzerinde sadece Ordu’da insan işsiz kalacak. Bakın eğer Ferrero bu işe Karadeniz’de girerse, Karadeniz’de artık ot bitmez. İhracat biter, manavlar biter. Yabancı yatırımcı bir ülkeye ancak o sektörde eksiklik varsa girmelidir. Yabancı yatırımcı gelip yerli sanayiyi bitirmek için girmemelidir. Tütün böyle oldu, şeker böyle oldu, fındık da böyle olmasın çünkü fındık milli bir davadır” ifadelerinde bulunmuştu.

Ordu Olay - Mustafa KIRLAK

adminadmin