Ekonomi
Giriş Tarihi : 07-12-2017 11:24   Güncelleme : 07-12-2017 11:24

Palandöken, Akaryakıt İndirimleri Devam Etmeli

PÜİS tarafından yarından itibaren benzine 13 ile 15 kuruş arasında indirim beklendiğinin açıklamasını sevindirici ancak yeterli bulmadığını belirtti.

Palandöken, Akaryakıt İndirimleri Devam Etmeli

 TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Brent petrol ve dövizdeki düşüşle beraber benzinde 13-15 kuruş indirim yapılması bekleniyor. Bu indirimler yeterli değil. Ancak bu indirimler sürerse enflasyon düşer. Başta meyve ve sebze olmak üzere bir çok ürün ucuzlar ve halkın da alım gücü artar” dedi.

-“BENZİNE YAPILACAK İNDİRİM MOTORİNE DE YAPILMALI”

Esnaf, çiftçi ve sanayicinin en büyük girdisinin motorin olduğunu vurgulayan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Benzinde beklenen indirim asıl motorinde de yapılırsa indirimin etkisi çok daha büyük olur. Esnaf, çiftçi ve sanayicinin en büyük girdisi elektrik ve motorindir. Motorin fiyatındaki azalma, tüm sektörlerde üretim maliyetlerini düşüreceğinden, tepeden tırnağa her şeyin fiyatı ucuzlar, enflasyon düşer, halkın alım gücü artar. Bunun için yapılması gereken indirim benzin ve motorinde 25 kuruşun altında olmamalıdır” sözlerine yer verdi.

 

 

 

adminadmin