Ekonomi
Giriş Tarihi : 16-02-2018 10:17   Güncelleme : 16-02-2018 10:17

Palandöken, Doğum Ve Askerlik Borçlanma Kredisinden Ssk’lılar da Faydalanmalı

Palandöken, Doğum Ve Askerlik Borçlanma Kredisinden Ssk’lılar da Faydalanmalı

Bağ-kur’luya verilen askerlik ve doğum borçlanması kredilerinin SSK’lılara da verilmesi gerektiğini söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bağ-kur’a prim borcu olanlar, kredi çekip borçlarını taksitlendirerek emekli olabilecek. Emeklilik süresini ve yaşını doldurmuş olan Bağ-kur’lu esnaf, 48 ay vadeli krediler sayesinde doğum ve askerlik borçlanması yapabilecek. Ancak Bağkur’lu olup sonradan SSK’ya geçen vatandaşların da bu fırsattan yararlanma imkanı verilmeli” dedi.

-“EMEKLİ OLMAK İSTEYEN SSK’LILARA DA KOLAYLIK SAĞLANMALI”

Emekli olmak isteyen SSK’lılara da kredilerle kolaylık sağlanmasını isteyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ziraat Bankası ve SGK arasında imzalanan protokol ile emeklilik hakkı doğan fakat prim borcu bulunan Bağ-kur’lu esnafa kredi imkanı sağlandı. Bağ-kurlu esnaf, 1,28 faiz oranı ve 48 ay vade imkanı ile Ziraat Bankası’ndan alacağı krediler sayesinde birikmiş prim borcunu ödeyip emekli oluyor. Öte yandan, askerlik ve doğum borçlanmasını yaparak emekli olacak esnafımız da kredi çekerek emekli olma hakkı edindi. Ancak yıllarca Bağ-kur’lu olup sonradan SSK’ya geçen vatandaşlarımıza da askerlik ve doğum borçlanması hakkı verilerek emekli olmaları sağlanmalı. Bunun içinde kısa sürede bu vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilmeli.” diye konuştu.

“SGK DA BORÇLARINI TAHSİL ETMİŞ OLUR”

SSK’lı çalışanlara da askerlik ve doğum borçlanması için kredi imkanı verilmesiyle SGK’nın da kazançlı çıkacağını ifade eden Palandöken, “Bağ-kur’lu esnafa tanınan emekli olma hakkının SSK’lı çalışanlara da verilmesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu kazançlı çıkacaktır. Verilecek kredi imkanları ile vatandaşlar askerlik ve doğum borçlanmasını yapacak ve SGK alacaklarını emekli maaşlarından tahsil edecektir. Vatandaşların emekli olabilmesi için yapılan her kolaylık hem vatandaşı hem de devleti kazançlı kılar. Vatandaşa verilecek kredilerle sağlanacak emeklilik imkanı sayesinde mağduriyeti olan binlerce kişinin yüzü gülecek” şeklinde konuştu.

adminadmin