Ekonomi
Giriş Tarihi : 22-12-2016 13:19   Güncelleme : 22-12-2016 13:19

Palandöken, Esnaf Hükümetten Müjde Bekliyor

​Bilindiği üzere, Başbakan Binali Yıldırım tarafından kısa bir süre önce Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından KOBİ’lere ilk yılı ödemesiz, 3 yıl vadeli, 50 bin liraya kadar verilecek faizsiz kredi için 200 bini aşkın müracaat olduğu öğrenildi.

Palandöken, Esnaf Hükümetten Müjde Bekliyor

Krediden yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkârın KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırmak ve verilecek krediden faydalanmak için bu soğukta kuyruklarda bekleyen 200 bini aşkın insanın emeğinin boşa gitmemesi gerektiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken,  “50 bin liralık krediden faydalanmak için müracaat eden tüm esnafımıza şans verilmesi ekonomiyi ve piyasaları canlandıracaktır. Şimdi müracaat edip kredi alamayan bu insanlara 2017 yılının hemen başında yeni bir hak verilerek krediden yararlanmalarının önü açılmalıdır” dedi.

“ESNAFIMIZ MÜJDE BEKLİYOR”  

Başvuruda bulunan 200 bini aşkın esnaf ve sanatkârın hükümetten müjde beklediğini kaybeden Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “50 bin liralık sıfır faizli kredi için 200 bini aşkın kişi müracaatta bulundu.  Bu karda, kışta soğukta uzun kuyruklar oluşturan bu insanların emekleri boşa gitmemeli. En önemlisi bu verilecek olan krediler hibe değil. Kredi olarak verilecek ve tekrar devlete geri dönecek. Bir başka önemli konu ise bu kredi 80 milyona yakın vatandaşımızı uzaktan yakından ilgilendiriyor. Daralan piyasaların canlanması ve esnafa can suyu olması için çok önemli. Çünkü yaşanan iç ve dış destekli olumsuzluk ekonomik gelişmeler sebebiyle esnaflarımızın krediye olan ihtiyacı beklenin üzerinde. Esnafımızın sıkıntılarının giderilebilmesi ve bu avantajlı krediden faydalanabilmesi adına müracaat eden 200 bini aşkın kişiye KOSGEB veri tabanı yenilenmeden bu başvurular kabul edilerek yeni bir hak verilmeli. Bunun için tüm esnafımız hükümetten müjde beklemektedir” diye konuştu.

 

adminadmin