Ekonomi
Giriş Tarihi : 19-12-2016 11:44   Güncelleme : 19-12-2016 11:44

Palandöken, Kosgeb Veri Tabanına Kayıt Yaptırmayı Unutmayın

Bilindiği üzere, Başbakan Binali Yıldırım tarafından Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından KOBİ’lere ilk yılı ödemesiz, 3 yıl vadeli, 50 bin liraya kadar faizsiz kredi verileceği açıklanmıştır.

Palandöken, Kosgeb Veri Tabanına Kayıt Yaptırmayı Unutmayın

Söz konusu krediden yararlanmak isteyen KOBİ’lerin öncelikle KOSGEB veri tabanına kayıtlı olması, kayıtlı KOBİ’lerin de veri tabanındaki bilgilerini güncellemesi gerektiği belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Konuya ilişkin olarak üyelerimizin verilen krediden yararlanması için Birlik ve Federasyonlarımıza genelge yaparak duyuruda bulunduk. Bu bağlamda kredi almak isteyen KOBİ’ler krediye ilişkin koşullar ve başvuruya ilişkin bilgiler KOSGEB tarafından açıklanmıştır” dedi.

“BAŞVURLAR İL KOTALARINA GÖRE DEĞERLENDİRİLECEK”

50 Bin TL üst limitli 12 ay ödemesiz geri kalanı 3 ayda bir eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay vadeli olarak KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği için başvuruların bugün başladığını belirten Bendevi Palandöken,Başvurular 21 Aralık 2016 Çarşamba günü saat 24:00’te sona erecektir. Kredi başvuruları için http://sifirfaiz.kosgeb.gov.tr adresi kullanılabilecektir. En önemlisi İşletmelerin KOSGEB veri tabanına kayıt olması ve KOBİ Beyannamesinin güncel olması gerekmektedir. Kayıt ve güncelleme işlemleri; kredi başvuru tarihleri sürecinde de devam edecektir. Kredi onaylanma sürecinde başvuru sırasına göre herhangi bir öncelik söz konusu olmamakla birlikte başvurular tamamlandıktan sonra sistem; işletmeleri, değerlendirme kriterlerine ve TÜİK verilerine göre belirlenen İl kotaları çerçevesinde sıralayacaktır. Bu aşamada işletmelerin KOSGEB Müdürlüklerine bizzat başvurmasına gerek bulunmamaktadır” diye konuştu.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN