Güncel
Giriş Tarihi : 13-07-2020 16:00   Güncelleme : 13-07-2020 16:00

Palandöken "Kredilerin Yeniden Yapılandırılması Sevindirici"

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın Esnaf ve Sanatkarların Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile kullandıkları kredilerin takipte olanlarının yapılandırılmasının sevindirici olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bu kredilerin ertelenmesi veya yeniden yapılandırılması yönünde Cumhurbaşkanımız Recep Taylyip Erdoğan’a mektup yazarak talepte bulunmuştuk.

Palandöken

Kredi borçlarının yeniden yapılandırılması yönünde yazdığımız mektupa Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından olumlu cevap verilmesi oldukça sevinidirici. Ancak bu yapılandırmaya diğer banka borçlarının da kısa sürede dahil edilmesi ile esnafımız daha çok rahatlayacaktır” dedi.

 

-“MUHTASAR, KDV VE SGK PRİMLERİNDE YAPILANDIRMAYI BEKLİYORUZ”

 Krediler konusundaki olumlu gelişmenin kendilerini ve esnaf camiasını sevindirdiğinin altını çizen Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bunun kabul görmesi biz ve esnafımızı mutlmu etti. Pandremi sonrasında işler pandemi öncesi gibi yürümüyor. Esnafımızın büyük çoğunluğu yüzde 30 kapasite ile çalışıyor. Çoğu esnafımlız işyeri kirasını ödeyemez durumda iken böyle bir dönemde bu kredilerin ödenmesi mümkün olmayacaktı. Onun için bu kredilerin ertelenmesini talep etmiştik. Talebimizin kabul görmesi bizi ve esnafımızı sevindirdi. Şimdi en büyük beklentimiz aynı mektupta yeralan  Muhtasar, KDV ve gelir vergisi ikinci taksitleri ile ve SGK primlerinin de ertelenmesine yönelik kararın kısa sürede açıklanmasını bekliyoruz” diye konuştu.  

Recep YAZGANRecep YAZGAN