Ekonomi
Giriş Tarihi : 21-09-2016 10:14   Güncelleme : 21-09-2016 10:14

palandöken, Sigorta Şirketleri Yüksek Aldıkları Primleri İade Etmeli

Zorunlu trafik sigortasında şirketlerin en büyük sorunlarının Nisan ayında ilgili kanunda yapılan değişiklikle çözüldüğünü belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Kanun değişikliğine rağmen zorunlu trafik sigortası primleri hala düşmedi.

palandöken, Sigorta Şirketleri Yüksek Aldıkları Primleri İade Etmeli

Fazladan prim alınmaya devam ediliyor. Sigorta şirketleri bugüne kadar yüksek aldıkları primleri iade etmeli” dedi.

“TÜM FİYATLAR AYNI ANDA GÖRÜLECEK”

Sektörde rekabet koşullarının artırılması amacıyla Hazine Müsteşarlığının yeni bir sistemi hayata geçirmek üzere olduğunu ifade eden Palandöken, “Yeni sistemde tüm sigorta şirketlerinin teklifleri tek bir ekranda görülebilecek. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinin internet sitesi (sbm.org.tr) üzerinden uygulanacak bu sistemde esnafımız en ucuz fiyat bilgisine bu site üzerinden ulaşabilecek ve aracını en düşük teklifi veren şirkete sigortalatacak. ” diye konuştu.

“REKABET FİYATLARI DÜŞÜRECEK Mİ?”

Yeni sistemin Eylül ayının sonunda uygulanmaya başlayacağını kaydeden Palandöken, “Yeni uygulama sigorta şirketleri arasında rekabet koşullarını artıracak. Yetkililerimiz fiyatların düşürülmesi için şirketlere verilen son şans olarak uyarıyorlar. Ancak bu sistemin de sorunu çözeceğini sanmıyoruz. Zira sigorta şirketleri müşteri kapmak değil, tersine sigorta yapmamak için uğraşıyor. Zorunlu trafik sigortası yapmak istemeyen şirketler fiyatlarını düşürmez, tersine yükseltir. Bu sorun yalnızca bölgesel ve araç bazında tavan fiyat getirilerek çözülebilir” şeklinde konuştu.  

 

adminadmin