Ekonomi
Giriş Tarihi : 30-05-2017 13:24   Güncelleme : 30-05-2017 13:24

Palandöken: Yapılandırılan Borçların Ödeme Tarihleri Birleştirilmeli

Esnaf ve sanatkârların 31 Mart 2017 tarihinden önceki borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanunun yürürlüğe girdiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Başvurular 30 Haziran’da, ilk taksit ödemeleri 31 Temmuz’da bitecek. Daha önce yapılandırma başvurusunda bulunmayan esnaf bu fırsatı iyi değerlendirmeli” dedi.

Palandöken: Yapılandırılan Borçların Ödeme Tarihleri Birleştirilmeli

-“SÜRE 31 MAYIS’TA SONA ERİYOR”

Daha önce 6736 sayılı Kanundan yararlanarak borçlarını yapılandıranların yeni yapılandırmadan yararlanamayacağını hatırlatan Palandöken, “6736 sayılı Kanundan yararlanarak borçlarını yapılandıranların ilk iki taksit ödemeleri 31 Mayıs’ta sona eriyor. 31 Mayıs itibariyle borçlarının ilk iki taksitini ödemeyenlerin yapılandırması iptal edilecek” uyarısında bulundu.

-“İKİ UYGULAMANIN ÖDEME ZAMANLARI BİRLEŞTİRİLMELİ”

Yapılandırma kanunlarının başvuru ve taksit ödeme tarihlerinin karışıklığa neden olacağını ve esnafın bu karışıklıkta yapılandırma hakkını kaybedebileceğini belirten Palandöken, “6736 sayılı Kanundan doğan borçların ödeme zamanı ile 7020 sayılı Kanundan doğan borçların ödeme zamanı birleştirilmeli. Her ikisi de 31 Temmuz’da yapılabilmeli. Böyle bir uygulama hem yanlışlıkla yapılandırma iptallerini önler hem de ekonominin canlanmasına bir katkı sağlamış olur. En önemlisi KOSGEB’e kredi için başvuran ve halen bekleyen esnaf bu uzatmadan yararlanır ve devlette alacağını tahsil etmiş olur” dedi. 

adminadmin