Ekonomi
Giriş Tarihi : 27-08-2018 14:20   Güncelleme : 27-08-2018 14:20

Palandöken: Yapılandırma Başvuruları Yılsonuna Kadar Ertelenmeli

Palandöken: Yapılandırma Başvuruları Yılsonuna Kadar Ertelenmeli

Vergi ve prim borçlarının yapılandırılmasında sürenin 27 Ağustos’ta sona erdiğini hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yapılandırmada sürenin son haftasının bayram tatiline denk gelmesi esnafı ve muhasebecileri sıkıntıya soktu. İptal olan yapılandırmalar ve süreyi kaçıranlar nedeniyle devlet de gelirini tahsil edemiyor. Bu nedenle yapılandırma başvuruları yılsonuna kadar ertelenmeli.” dedi.

-“TEMMUZ VE AĞUSTOS AYI TATİL İLYE GEÇTİ”

Yapılandırma başvurularının Temmuz ayında bir ay uzatıldığını ancak uzayan sürenin üçte birinin tatile denk geldiğini ifade eden Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Temmuz ayının üçte ikisinin mali tatil olması, Ağustos ayının üçte birinin de bayram tatili olması, yapılandırma başvurularında hem esnafı hem de muhasebecileri sıkıntıya soktu. Kanunda tek maddelik bir değişiklik yapılarak başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri yılsonuna kadar ertelenmeli” şeklinde konuştu.

-“BAŞVURU VE ÖDEME SÜRELERİ UZATILMALI”

Yaz aylarının esnaf için zor geçtiğinin altını çizen Palandöken, “Esnaf borcunu yapılandırsa bile ödemekte zorluk çekiyor. Başvuru ve ilk taksit ödemeleri yılsonuna kadar uzatılırsa bu dört aylık süre esnafı oldukça rahatlatır. Ayrıca, daha önceki yapılandırma kanunlarına başvuruda bulunup da bu yılki taksitlerin ödemesinde sorun yaşayanlar da bu kanundan yararlanmalı. Bunun için yapılandırma kanununda bir değişikliğe gidilerek hem kapsamı genişletilmeli hem de başvuru ve ödeme süresi uzatılmalı” sözlerine yer verdi.

adminadmin