Eğitim
Giriş Tarihi : 14-07-2020 14:14   Güncelleme : 14-07-2020 14:14

Pandemide Özel Okullar Değil Veliler Mağdur Oldu!

Koronavirüs pandemisi sürecinde eğitime ara verilmesi sırasında özel okullar değil veliler mağdur oldu.

Pandemide Özel Okullar Değil Veliler Mağdur Oldu!

Tatil sürecinin ardından uzaktan eğitim veren okullar, öğrencilerin okula gitmediği üç aylık süreçte de servis ve yemekhane ücretlerini tahsil etti. Tartışmalar çığ gibi büyüdü.

Oğlu, Koleji öğrencisi olan Avukat Ömer Geyik, okul yönetimine çocukların yemekhaneyi kullanmadığı süreçte ödenen ücretlerin iade edilmesini talep etti.

Kolej ise yemek ücreti almadıklarını iddia ederek, “Yemek promosyondu” dedi.

 

Türkiye’de koronavirüs salgınının ortaya çıkmasının ardından devlet okulları ve özel okullar eğitim hayatına ara verdi. Uzaktan eğitime geçen okullar, tahsil ettikleri yemek ve servis ücretlerinin iadesini yapmadı.

Çocuklarının okula gitmediği üç aylık süreçte de yemekhane ve servis ücreti ödeyen veliler, konuyu okul yönetimleriyle görüşse de çözüm bulunamadı. Birçok velinin şikâyetçi olduğu Kolej’de oğlu eğitim gören Avukat Ömer Geyik de çocukların okula gitmediği süre boyunca alınan yemek paralarının velilere iade edilmesini talep etti.

Kolej yetkilileri ise bu talebe olumsuz cevap vererek, yemek ücreti almadıklarını iddia etti.

 

YEMEKLER PROMOSYONDU

Kolej yöneticisi, “Okulumuzda yemek ücreti alınmamaktadır. Velilerimizin kayıt öderken ödediği eğitim ücretine yemekler de dâhildir, yemekhane hizmeti bu ücretin promosyonudur. Yani bizim yemeklerimiz öğrencilerimize hediyemiz. Bu yüzden iade edilmesi gereken bir ücret de ortada yok. Servis ve yemekhane, 5 haftalık telafi eğitim sürecinde yeniden hizmet verecek” ifadelerini kullandı.

 

“HAKLARINDA İCRA TAKİBİ AÇACAĞIM”

Avukat Ömer Geyik ise, “Koleji 2019 Aralık ayında 2020-2021 erken kayıt dönemini başlatmıştır.

Ödemeyi erken yapmamıza rağmen yemek paraları iade edilmediğinden iki yıldır okuyan oğlum için yaptırdığım 2020-2021 kaydını Haziran 2020’de iptal ettim.

Yönetmelik gereği % 10 kesinti yapıldıktan sonra ödeme yapmaları gerekirken, Eylül-Ekim ayında ödeme yapacaklarını söylediler. Kolej, yemek paralarını ve okul parasını iade etmeyerek, sebepsiz zenginleşmektedir. Bu nedenle haklarında icra takibi açacağım” dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN