Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-06-2020 13:54   Güncelleme : 18-06-2020 13:54

Paralar Bankaya Değil Eve Gidiyor

Samsun İYİ Partili İlkadım Belediyesi’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren ve adını eski Gazi Belediyesinden alan Gazi İmar İnşaat Özel Eğitim Hizmetleri San. ve Tic. Ltd. Şti’nde usulsüzler ve yolsuzluklar artık saklanamıyor.

Paralar Bankaya Değil Eve Gidiyor

İLKADIM BELEDİYESİ GAZİ İMAR İNŞAAT’TA VURGUN!

İYİ Partili İlkadım Belediyesi’ne bağlı Gazi İmar İnşaat’taki usulsüz işler Başkanı Necattin Demirtaş’ın başını fena halde ağrıtacağı benziyor.

Belediye’nin denetim komisyonunun bile hesap soramadığı, faaliyet alanları ve şirket hakkında istenen bilgilerin verilmeyerek saklandığı Gazi İmar Şirketi’nde artık mızrak çuvala sığmıyor.

 

ASGARİ ÜCRETLİ MÜDÜRE 400 MİLYONLUK ARABA

Yerel seçimlerin ardından göreve getirilen ve asgari ücretle çalışan Gazi İmar İnşaat Müdürü İ. Ü’nün mahalli seçimlerin ardından geçen 9 ay içerisinde şahsına 400 bin TL’lik sıfır model wolkswagen passat marka araç alması gelirin nereden sağlandığı sorusunu akıllara getiriyor.

Öte yandan şirket müdürü İ.Ü’nün Atakum’da bir inşaat firması ile ortaklık kurarak yeni iki inşaata başlaması, belediyede asgari ücretle taşeron  olarak çalışan birisinin ekonomik olarak bu yükü nasıl kaldırdığı akıl almıyor.

 

PARALAR BANKA’YA DEĞİL, CEBE YATIYOR

İlkadım Belediyesi’ne bağlı Gazi İmar Şirketi’ne ait Gazi Park, Ihlamur Kafe Restoran, Derebahçe ve Yeşilkent Düğün Salonlarından elde edilen gelir, kamu bankası olan Vakıfbank’a yatması gerekirken paralar çantalarla eve götürülüyor.  Kayıtsız ve kanunsuz işlemlerle yönetilen şirketin elde ettiği bu paralar, daha sonra el altından belediyede işe sokulan işçinin maaşı olarak ödeniyor.

 

DEMİRTAŞ NEDEN SUSUYOR?

Göreve geldiği günden itibaren 15 aydır borç edebiyatı yaparak enkaz devraldıklarını söyleyen İYİ Partili İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,  temizlik işçilerinin son maaşını yarım ödeyip salgın süresince hafta sonu, resmi ve dini bayramlarda çalıştırdığı asgari ücretle çalıştırdığı personelinin mesaisini ödemezken Gazi İmar Şirketinde ayyuka çıkan bu işlere neden ses çıkarmıyor. ?

Oysaki Gazi İmar İnşaat Şirketi’nin yönetim kurulu başkanı belediye başkanı Necattin Demirtaş’tır. 

Sözde Dürüst Başkan imajı çizen İYİ Partili Necattin Demirtaş’ın bu konuya ne cevap vereceği merakla bekleniyor.

Recep YAZGANRecep YAZGAN