Eğitim
Giriş Tarihi : 25-08-2014 13:36   Güncelleme : 25-08-2014 13:36

PARALEL OKULLARDAN KAÇIŞ BAŞLADI

İstanbul İl Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, cemaate ait okullarda eğitim gören çok sayıda öğrencinin Milli Eğitim okullarına geçtiğini söyledi.

PARALEL OKULLARDAN KAÇIŞ BAŞLADI

İstanbul İl Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, cemaate ait okullarda eğitim gören çok sayıda öğrencinin Milli Eğitim okullarına geçtiğini söyledi. Yıldız, yeni eğitim-öğretim yılı öncesi çok sayıda velinin çocuklarını cemaat okullarından aldığını vurgulayarak , pek çok velinin nakille çocuklarını devlet okullarına geçirdikleri bilgisini verdi. Devlet okullarının kapasitesinin özel okullardan gelen öğrenciler rahatlıkla kaldırabileceğinin altını çizen Yıldız, "Özel okullardan yüksek öğrenci grubu bizim resmi kurumlarımıza geçiş yaptılar" diye konuştu.

İMAM HATİP ZORLAMASI YOK

İlk kez bu yıl uygulanan Temel Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) ile gündeme getirilen Anadolu lisesine yerleştirilemeyen öğrencilerin imam hatip okullarına kaydının yapıldığı iddialarının doğru olmadığını kaydeden Yıldız, yeni sisteminin tercihe dayalı olduğunun altını çizdi. Yıldız, öğrencilerin zorla imam hatip liselerine kaydedildiği iddialarını da yalanladı. Yıldız, "Bizim bir öğrenciyi İmam Hatip'e veya başka bir okula yönlendirme durumumuz yok. Çocuk bir okula yerleşmediyse sistem devreye giriyor. Burada öğrenciye yine seçme hakkı tanınıyor. Şayet çocuk meslek lisesini seçerse İmam Hatip'e yerleştirilmiyor. En yakın meslek lisesine gidiyor. İmam Hatip'i işaretlemediği sürece sistem o çocuğu İmam Hatip Lisesi'ne kaydetmiyor" dedi. Yıldız sistemde hiçbir açığın olmadığını vurgulayarak, öğrencilerin akıllarına "Sistemin birilerini kayırma imkanı var mı" diye bir düşüncenin gelmemesini söyledi.

DERSHANELER DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Yıldız, dershanelerin dörtte birinin dönüşüm talebinde bulunması sonucunda temel liseye dönüştürüldüğünü kaydetti. Hala başvuruların devam ettiğine dikkat çeken Yıldız, "Dershanelerden dönüşüm için ciddi talepler var" dedi. Yıldız, dershanelerin okuldaki eğitimi askıya alan ve sabote eden bir yapı olduğunu vurguladı. Kontrolsüz bir sistem haline geldiklerini kaydeden Yıldız, "Dershaneler okulları önemsiz bir varlığa dönüştürüyordu. Öğrenci 'ben dershanede öğrenirim' diyordu. Veli ise okuldan esirgediği ilgiyi dershaneye veriyordu, tonlarca parayı yatırıyordu" diye konuştu.

2 BİN YENİ DERSLİK

Yıldız, yeni eğitim-öğretim yılı için tüm hazırlıkların tamamlandığını vurgulayarak, iki bin dersliğin bu yıl eğitime açılacağını kaydetti. İstanbul'a her yıl bir Anadolu semtinin eklendiğine dikkat çeken Yıldız, "Gelen her vatandaşa hizmet üretmek için canla başla çalışmaktayız" dedi.

İstanbul'da öğretmen açığının olmadığının altını çizen Yıldız, "Zil çalıp eğitim-öğretime başlandığı zaman her sınıfta öğrencilerini bekleyen öğretmenlerimiz var. İstanbul yeni eğitim-öğretime hazır. Öğrencilerimizi bekliyoruz" diye konuştu.

(Star)

adminadmin