Gündem
Giriş Tarihi : 26-03-2014 16:00   Güncelleme : 26-03-2014 16:00

PARALEL ÖRGÜT BANA İFTİRA ATTI

Metro Turizm’in patronu Galip Öztürk’le yaptığımız röportaj büyük yankı uyandırdı. Öncelikle şunu belirtmeliyim. Galip Öztürk, Türkiye’nin büyük şirketlerinden birinin sahibi. Binlerce kişi çalıştırıyor. Galip Öztürk’le ilgili olarak, değişik mahkemelerde, değişik tarihlerde açılan davalar var. Bunların çoğundan beraat etmiş, son olarak 2012’de tutuklanıp 14 ay hapis yattığı dava da Yargıtay aşamasında.

PARALEL ÖRGÜT BANA İFTİRA ATTI
 Galip Öztürk'le röportaj yaparken ortada durmaya özen gösterdim. O, 'Paralel örgüt'le ilgili iddialarını, mağduriyetlerini anlattı. Öztürk'e, kendisine atfedilen suçlamaları içeren iddiaları da sordum. Galip Öztürk'le yaptığımız röportajın önemli bölümleri, Sabah gazetesinde iki gün boyunca yayınlandı.
 
Yer sınırlı olduğu için röportajın büyük bölümünü Sabah'ta yayınlayamadık. Galip Öztürk'ün anlattıklarının daha iyi anlaşılması ve kafalardaki soru işaretlerinin giderilmesi için, röportajın tam metnini yayınlıyoruz.
İşte o röportaj: 

Şaban Arslan: Gezi olaylarından sonra Türkiye'de çok sıkıntılı bir süreç yaşanıyor. Bu sıkıntı, 17 Aralık'ta hat safhaya ulaştı. Son dönemde sizin de sıkıntılı bir süreç yaşadığınızı biliyoruz. Nasıl bir süreç yaşadınız?

Galip Öztürk: 22-23 yıl önce ilk çocuğumu Hizmet'in Fatih kolejlerine vererek cemaatle tanıştım. Bu süreç içerisinde 22 yıldır da Hizmet hareketi benim için bu memleket için eğitime gönül veren insanların çocuklarımıza Allah korkusu, ülke sevgisi kattıklarına inandığım bir grup. Bana göre hala bu yanı da var aslında. Bu zaman içerisinde ben hiçbir zaman Hizmet hareketinin yönetim kadrolarında olmadım. Ama her zaman düzenli olarak kendilerine yardım ettim.

Ş.A: Fethullah Gülen'le tanıştınız mı hiç bu süreç içerisinde? İrtibatınız oldu mu? Temasınız oldu mu?

G.Ö: Ben onunla hiç tanışmadım. Hiç tanışmayı da düşünmedim.

Ş.A: Kimlerle görüştünüz? Kimlerle irtibattaydınız?

G.Ö: Bölge müdürleriyle, okul müdürleriyle. Özellikle İstanbul'da. Yıllarca İstanbul'da Fatih kolejlerinde… Bütün çocuklarımı da o okullarda okuttum.

Ş.A: Kimle irtibattaydınız?

G.Ö: Bugün Kuzey Irak sorumlusu olan Talip Büyük Hoca. Hala da 22 yıldır başladığım günden bugüne kadar kendisiyle diyalogum devam eder. Tabii süreç içerisinde benim yaşadığım sıkıntı yeni değil. Geldiğim noktada, Hizmet dışında kalan herkesin onlar için 'şüpheli' kişiler olduğunu anlıyorum. İlk operasyonu 2003 yılında yaptılar bana aslında. 

Ş.A: Çocuklarınızı okullarında okutuyorsunuz… Hizmet var ortada. Sempati duyduğunuz bir hareket. Yardımları bu yüzden mi yapıyordunuz? 

G.Ö: Kesinlikle… Sempati duyduğum bir hareket. Çünkü ben kazandığım paranın bir kısmını hayır işlerine yatıran bir işadamıyım. Milli Eğitim'e de okullar yapıyorum, camiler yapıyorum.

HABERİN TAMAMI İÇİN
http://www.sabah.com.tr/Gundem/2014/03/26/paralel-orgut-bana-iftira-atti?paging=1
 
adminadmin