Gündem
Giriş Tarihi : 18-03-2014 21:04   Güncelleme : 18-03-2014 21:04

PARALEL ŞİFREDE 35 MİLLİ EĞİTİM 61 EMNİYET

Belgeler paralel yapının kişileri öğrencilik yıllarından itibaren nasıl fişlediğini, mesleklere nasıl kanalize ettiğini, hatta evlenecekleri kişilerin dahi iradeleri dışında belirlendiğini ayrıntılarıyla ortaya koyuyor.

PARALEL ŞİFREDE 35 MİLLİ EĞİTİM 61 EMNİYET
Paralel yapının devlet kurumlarında nasıl kadrolaştığına dair yeni belgeler ortaya çıktı. Star'ın haberine göre Konya merkezli kadrolaşma belgelerinde paralel yapı içindeki üniversite mezunu olan kız öğrencilere, şifrelerle devlet içinde nasıl kadro tahsisi yapıldığı açık açık görülüyor. Her öğrenciye ayrı bir meslek numarası verilerek oluşturan listede paralel yapı, rakamlardan oluşan şifreleme yöntemiyle öğrencilerin, hangi görevi yapacağına da karar veriliyor. Ayrıca, her öğrenci için meslek dalları arasında alternatif öneriler de bulunuyor.
 
Önce güven testi yapılıyor
 
Paralel yapı, listede yer alan 2013 yılı üniversite mezunu öğrencilerine ne kadar güvenilmesi gerektiğini de yine şifreleme sistemi ile belirlemiş. 1 ile 4 arası puanlama ile güven testi uygulayan paralel yapı, 4 puan verdikleri öğrencilerini (has eleman) tam olarak güvenilir, 1 puan verdikleri öğrencileri ise (ham eleman) paralel yapıya karşı güven vermeyen kişi olarak fişlemiş.
 
Listede yer alan her öğrenciye paralel yapı tarafından güven testi yapılıyor. Yapılan güven testi ile öğrencinin yapıya ne kadar bağlı olup olmadığı belirleniyor. Yine bu test de, şifreleme sistemi ile yapılıyor. Listede 4 yazılan öğrenci yapı tarafından güvenilir öğrenci olarak belirtiliyor ve HAS konumunda tutuluyor. HAS konumunda tutulan öğrencilerle yapının tüm konuları görüşülebiliyor. Ancak listede 1 yazılan öğrenciye ise, henüz yapının güvenmediği ifade ediliyor ve bu öğrenciler de HAM olarak belirtiliyor.
 
Her sayı ayrı bir şifre
 
2013 yılı öğrencilerinin şifreleme sistemi ile nerede görev yapması gerektiği belirleniyor. Buna göre listede meslek bölümünde, 35 Milli Eğitim Bakanlığı, 42 Yüksek Lisans, 60 herhangi bir memurluk, 71 banka veya şirket gibi özel kuruluşlarda çalışma, 62 polislik, 40-41 bireysel yüksek lisans, 10-11 bölgede kendi içlerinde devam edecek, 64 zabit katipliği, icra memurluğu ve denetim serbestliği, 56 her hangi bir sınava yönlendirme (KPSS-ALES), 55 öğrenci dışarıda kendisi bir şeyler yapacak, 63 Sağlık Bakanlığı anlamına geliyor.
 
Liste ile evlilik planı
 
Her öğrenci yine üst yöneticileri (abi ve ablalar) tarafından evlendiriliyor. Hatta bu yapının üst yönetimi mezun olan öğrencilerin kiminle evlenmesi gerektiğini de yine listelerde belirtiyor. Öğrencilerin meslek rakamlarında yazan 51-52 bu öğrencilerin evlendirilmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Paralel yapı evlendirilmesi düşünülen mezun öğrencilerin özellikle asker, polis, hakim ve savcılarla evlendirilmesi gerektiğini ifade ediyor. Listelerde kardeş sayısı adı altında belirtilen rakamlar ise tamamen yanıltma amaçlı.
 
Kim hangi göreve gelecek
 
Paralel yapı, örneğin 2013 yılında üniversite mezunu olan öğrencilerin devlet içinde nerede görev yapacağını tek tek kendi belirliyor. Hatta her öğrenci için 2 alternatif meslek dalı tercihi dahi yapıyor. Öğrenciler paralel yapının uygun gördüğü 2 alternatiften birinde işe başlayabiliyor.
 
Paralel yapı her öğrenci için bir abla tahsis ediyor. Listede ilk teslim bölümünde öğrencilerin nereden geldikleri ve nüfusa kayıtlı oldukları yerler belirtilirken, ikinci teslim bölümünde ise öğrencilerden sorumlu olan paralel yapı ablalarının isimleri yazılıyor. Listede A harfi kendi bünyelerinde yetiştiği anlamına gelirken, D harfi ise dışarıdan tanıştıkları anlamına geliyor. D-Ü dışarıdan üniversite, D-K dışarıdan Kredi Yurtlar Kurumu ve D-E dışarıda evde kalan anlamına geliyor.

KANAL A
adminadmin