Foto Haber
Giriş Tarihi : 05-08-2014 15:39   Güncelleme : 05-08-2014 15:39

PARALEL YAPI'NIN SAMSUN'DAKİ İLLEGAL FAALİYETLERİ!

Paralel Yapı'ya yakınlığı ile bilinen Vakfın mevcut uygulamasına müdahale edilecek mi?

PARALEL YAPI'NIN SAMSUN'DAKİ İLLEGAL FAALİYETLERİ!

 

Samsun'da 'Paralel Yapı'ya yakınlığı ile bilinen Karadeniz Müderrisoğlu Eğitim Vakfı'na ait 'Dini Tesis Alanı' içerisindeki yurt binası "Bu nasıl bir uygulama?" dedirtecek cinsten.

 

YASALAR HİÇE SAYILMIŞ!

 

Samsunahaber, Sözkonusu alan Canik ilçe sınırları içerisinde olduğunu belirten haberinde “Karadeniz Müderrisoğlu Eğitim Vakfı'na ait ve içerisinde Hacı Mehmet Değerli Cami'nin de bulunduğu 'Dini Tesis Alanı' içerisinde bir yurt binası yükselmiş durumda” şöyle devam ediyor:

 

İmar planında 'Dini Tesis Alanı' olarak geçen alanda, mevzuatlara göre; Cami, Şadırvan ve Kur'an Kursu'ndan başka yapı bulunmaması gerekiyor. Ancak buna rağmen mevcut alana, yasalar hiçe sayılarak ve camiyi gölgede bırakacak şekilde çok katlı bir yurt binası kondurulmuş durumda.

 

İddiaya göre; sözkonusu yurt binası yine Paralel Yapı'ya yakınlığı ile bilinen Canik Başarı Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerin barınma ihtiyacını karşımak amacıyla inşa edilmiş.

 

İŞTE O İLLEGAL YAPI:

Yasalar hiçe sayılarak 'Dini Tesis Alanı' içerisine kondurulan o ilginç binanın resimleri şu şekilde:

 

 

NEDEN MÜDAHALE EDİLMEDİ?

 

Söz konusu yapının ruhsat, izin vb gereklilikleri yerine getirip getirmediği, getirdi ise bunu nasıl becerdiği belirsizliğini koruyor. İddiaya göre; herhangi bir izin, ruhsat vs. alınmış değil. Yani yurt binası tamamen 'gecekondu' hükmünde.

 

'Dini Tesis Alanı' içerisine illegal olarak kondurulan yapıya, yapım aşamasında neden müdahale edilmediği ise bilinmiyor.

 

ARTIK MÜDAHALE EDİLECEK Mİ?

 

Mevcut uygulamanın, 'Dini Tesis Alanı' içerisinde yapılabilecek uygulamaların dışında ve gayri yasal olduğu kamuoyunca biliniyor. Samsun kamuoyunda şimdi; Başbakan'ın son dönemdeki etkin mücadelesi ve talimatları çerçevesinde, mevcut gayri yasal uygulamaya müdahale edilip edilmeyeceği merak ediliyor.

 

 

Kamuoyu, yetkililerin konuya müdahil olmasını ve bu illegal uygulamanın sonlandırılmasını bekliyor.

KAYNAK: SAMSUNAHABER.COM

adminadmin