Samsun Haber
Giriş Tarihi : 02-10-2018 11:06   Güncelleme : 02-10-2018 11:43

ParkTek Çağrı Merkezi Ruhsat Sahiplerini Otopark Borcuna İkna Etmeye Çalışıyor!

Samsun’da faaliyet gösteren otopark firması ParkTek, bir çağrı merkezi kurarak araç ruhsat sahiplerini otopark borcuna ikna emek için haciz tehdidi yapıyor.

ParkTek Çağrı Merkezi Ruhsat Sahiplerini Otopark Borcuna İkna Etmeye Çalışıyor!

Borcun önenmediği takdirde icra yapılacağını belirtilen çağrı merkezi aramalarında otopark borçlarının yasal takip yapılmadan tahsilatı sağlanmaya çalışıyor.

İLAMSIZ İCRAYA İTİRAZ SÜRESİ

Parktek, 2017 yılında 2 bin 500 kişiye 'İlamsız İcra Uygulaması' ile icralık yaptı.

Avukatlar ilamsız icra takiplerinin yasalaşmaması için yedi gün içinde borca itiraz edilmesi gerektiğini beliyor.

İlamsız icranın resmileşmesi için hakkında takip açılan ruhsat sahibinin yedi gün içinde borca itiraz etmemesi gerekiyor.

Samsun'da uygulanan Parkomat siteminin kurucu firması ParkTek, bir çağrı merkezi kurarak araç ruhsat sahiplerini arıyor ve borçlarının ödenmediği takdirde yasal takip başlatılacağını söylüyor.

ParkTek’in araç ruhsat sahiplerinin telefon numaralarını sigorta şirketlerinden elde ettiği ve sigorta şirketlerinin müşterilerinin telefon numaralarını üçüncü şahıslar ile paylaşmalarının yasal olmadığı dile getiriliyor.

ParkTek, düzenlediği ceza tutanağında plaka bilgilerinden ruhsat sahiplerinin iletişim bilgilerine yasadığı şekilde ulaşıyor. İlamsız icra takibi yöntemini uygulayan ParkTek’in icra takibi resmi başvurusundan önce ruhsat sahiplerine ulaşması ise plaka ve buna bağlı telefon bilgilerine kolaylıkla ulaşabildiği anlaşılıyor

Kişisel Verilerin Korunması Kanuna aykırı olarak elde edilen on binlerce plaka, ruhsat ve iletişim bilgilerinin hukuksuz şekilde elde edilmesi ise hukukçular tarafından icra öncesi ParkTek tarafından aranan araç sahiplerine tazminat hakkı doğurabilecek bir durum olarak değerlendirildi.

DİLEKÇE ÖRNEĞİ

adminadmin