Samsun Haber
Giriş Tarihi : 13-12-2017 16:14   Güncelleme : 13-12-2017 16:14

Parmaklarımla Dokunuyorum Zihnimle Okuyorum

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sosyal Yaşamı Destekleme Topluluğu, Braille (kabartma yazısı) ile görme engelliler için okuma, yazma ve sosyalleşme farkındalığını yaratmak amacıyla bir etkinlik düzenledi.

 Parmaklarımla Dokunuyorum Zihnimle Okuyorum

OMÜ Yaşam Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe; Sosyal Yaşamı Destekleme Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Ayşenur Büyükgöze Kavas, Eğitimde Görme Engelliler Derneği Başkanı Emre Taşkın, Engelli Öğrenci Birimi’nden Ahmet Tayfur Arslan, Müzik Eğitimi Bölümü’nden Arş. Gör. Beril Tekeli, Samsun Engelliler Federasyonu üyeleri ve engelli öğrenciler katıldı.

Etkinlik kapsamında katılımcılara Braille tekniği hakkında kısaca bilgi verillirken bu teknikle nasıl yazı yazıldığı da katılımcılara gösterildi. “Parmaklarımla dokunuyorum zihnimle okuyorum” sloganıyla desteklenen etkinlikte, Braille tekniğiyle hazırlanmış Okey ve Satranç oyunları  da tanıtıldı .

Etkinliğin ardından Sosyal Yaşamı Destekleme Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Ayşenur Büyükgöze Kavas, Eğitimde Görme Engelliler Derneği Başkanı Emre Taşkın, Engelli Öğrenci Birimi’nden Ahmet Tayfur Arslan, Müzik Eğitimi Bölümü’nden Arş. Gör. Beril Tekeli, Samsun Engelliler Federasyonu üyeleri ve engelli öğrenciler Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’i makamında ziyaret etti.

Toplulukları ve yaptıkları çalışmalar hakkında Rektör Prof. Dr. Bilgiç’e bilgi veren ziyaretçiler ayrıca Rektör Bilgiç’e isminin Braille yazılı olduğu bir plaket, Braille yazılmış bir kitap ve el yapımı bir tablo hediye ettiler.

adminadmin