Samsun Haber
Giriş Tarihi : 01-04-2017 08:00   Güncelleme : 01-04-2017 08:00

Parti Meselesi Değil, Ülke Meselesi

16 Nisan Referandumunun parti meselesi olmadığını ülkenin geleceğini ilgilendiren bir karar olduğunu söyleyen Bakan Kılıç, " Mevcut sistemle hedeflere ulaşmanın mümkün olmadığını kaydetti.

Parti Meselesi Değil, Ülke Meselesi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç referandum çalışmaları kapsamında Sakatlar Derneğinde engeli bireylerle bir araya geldi.

Bakan Kılıç, Yeni Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili toplumun her kesimine ulaşarak neden Evet denilmesi gerektiğini anlattıklarını ifade etti.

16 Nisan referandum kapsamında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti İlçe Başkanı Adnan Varol, Teşkilat üyeleri ile birlikte Sakatlar Dernek Başkanı Hayriye Hakyemez ve Dernek üyeleri ile bir araya geldi.

“Bu Ülkenin Tek Sahibi Millet”

Halk oylamasının parti, belediye veya milletvekili seçimi olmadığını, ülke meselesi olduğunu vurgulayan Bakan Akif Çağatay Kılıç; "Başbakan ve Cumhurbaşkanı seçmiyoruz. Bu ülkenin geleceği için karar veriyoruz. Hep birlikte gördük ve görüyoruz ki mevcut sistem ile hedeflerimize ulaşmak hayal. 16 Nisanda Devletin gerçek sahibi millet olacak. Yönetimde çift başlılık ortadan kalkacak. Hükümet icraat yapacak, Meclis kanun yapacak ve hükümeti denetleyecek. Meclis ve hükümeti, her ikisini de millet seçecek ve denetleyecek.” dedi.

"Evet ile 16 Nisan'da Millet Kazanacak"

Türkiye eski Türkiye değil diyen İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok;” Hep beraber görüyoruz ki Ülkemizin güçlenmesinde rahatsız olanlar var. Global dünyada yerimiz daha güçlendirebilmek için mevcut sistem yetersiz. Bu ülke seçimlerle çok zaman kaybetti. 16 Nisanda ‘Evet’ ile artık seçimlerde mutlaka tek başına iktidar çıkacak. Siyasi istikrar kalıcı hale gelecek. İki seçim arasında 5 yıl kesintisiz icraat olacak. Hükümet kurulmama sorunu olmayacak. Bunun tek kazananı olacak o da Türkiye ve onun sahibi aziz milletimiz kazanacak. “ diye konuştu.

Konuşmaların ve yemeğin ardından dernek üyeleri ile sohbet eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti İlçe Başkanı Adnan Varol, Dernek Başkanı ve üyelerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.

adminadmin