Samsun Haber
Giriş Tarihi : 17-01-2017 15:05   Güncelleme : 17-01-2017 15:05

PDR Derneği Samsun Şubesinden Memur-Sen Ve Eğitim-Bir-Sen’e Ziyaret

PDR Derneği Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’i Ziyaret etti.

PDR Derneği Samsun Şubesinden Memur-Sen Ve Eğitim-Bir-Sen’e Ziyaret

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Samsun Şube başkanı Oğuz Özat ve Yönetim Kurulu Memur-sen ve Eğitim-Bir-Sen’i ziyaret ederek derneğin çalışmaları hakkında bilgi vererek Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenlerimizin sorunları ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Dernek başkanı Oğuz Özat Branş dışı Öğretmenlerin kısa bir kursa tabi tutularak Rehber Öğretmen olarak atandığını, okullarımızdaki Rehber öğretmenlerimizin kadrosu olmayan başka okullara görevlendirildiğini, atamalarda rehber Öğretmen kontenjanının kısıtlı olduğunu, özel eğitim branşı ile Rehber Öğretmenlik branşının birleştirilmek istendiğini belirterek bu sorunlara sendikalarla birlikte çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Şube başkanı Nejdet Güneysu Rehber Öğretmenlerin sorunlarını bildiklerini, Felsefe, Psikoloji ve Sosyoloji mezunlarının 39 günlük bir kursla bu branşa geçirilmelerinin doğru olamadığını, zaten Psikolojik danışman ve rehberlik bölümü mezunu 9 bini aşkın adayın bulunduğunu, bu eğitimim almamış başka bölüm mezunları ile ihtiyacın karşılanmaya çalışılmasının yanlış olduğunu belirtti.

Okullarımızda kadrolarında bulunan Rehber Öğretmenlerin kadrosunun olmadığı başka okullara görevlendirilmelerinin yanlış olduğunu da ifade eden Nejdet Güneysu anaokullarında da Rehber Öğretmen kadrolarının tamamen kaldırılmasının yanlış olduğunu ifade etti.

Sözleşmeli Öğretmenlik sorunlara mülakatla öğretmen alımı da adaletsizliğe yol açıyor diyen Nejdet Güneysu; okullarımızda birçok Psikolojik sorunların çözüm beklediği dönemde Rehber Öğretmen kontenjanının artırılması ve okullarımızdaki rehberlik servislerinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

PDR Samsun Şube başkanı Oğuz ÖZAT Eğitim-Bir-Sen’in çalışmalarını takip ettiklerini, yeni müfredat çalışmalarında da yetkili sendika olarak Eğitim Bir-Sen’e sorumluluklar düşüyor dedi.

Nejdet Güneysu ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti belirterek kendilerine Eğitim-Bir-Sen’in Çalışmalarını tanıtıcı kitap hediye etti.                                                                     

 

adminadmin