Türkiye
Giriş Tarihi : 04-05-2016 16:10   Güncelleme : 04-05-2016 16:10

Pelikan Dosyası...

Pelikan Dosyası...

Pelikan Dosyasından önce Hatırlatayım!

Ergenekoncu musun? Devletçi mi?

Cemaatçi misin? Ak Partili mi?

Gülcü müsün? Erdoğancı mı?

Ve yeni trendimiz!

Hocacı mısın? Reisci mi?

Bana da çok sık sorulan hatta hepimizin sık sık duyduğu ancak çokta kale almadığım bir söylem. Pelikan Dosyası yada Pelikan Bildirisi de Hocacı ve Erdoğancı ikileminin işlendiği Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yerden yere vurulduğu 27 maddelik bir yazı.

Yazının elbette gerçeklik payı olan kısımları vardır, Elbette bir takım sıkıntılar Başbakan ve Cumhurbaşkanı arasında olabilir. Netice de her ikisi de İnsan. Siz düşünün ki Evlisiniz ve Eşiniz ile zaman zaman farklı pencerelerden baktığınız olmadı mı? Ya da hiç fikir ayrılığına düşmediniz mi? Çok uzun senelerce evli olan insanların bile seneler sonra eşi için böyle bir düşüncesi yada adeti olduğunu bilmiyordum dediğine hiç şahit olmadınız mı? Başbakan ile Cumhurbaşkanı arasında ki zaman zaman oluşan düşünce farklılıklarına da “İNSAN” teması üzerinde bakmamız gerekiyor.

Detaylı olarak incelediğimiz de yazının gerçekten çok ince bir üslup ile detaylandırılmış olduğunu bir o kadar da bazılarının da bilinmeyenleri yada bilmek istenmeyenleri ortaya koyduğu da bir gerçek. Nokta aslında şurada, Neden şuan da böyle bir yazı? Ne gerek vardı böyle bir yazıya?

Zamanlama önemli aslında!

Türkiye’nin Ortadoğu ve Suriye politikalarının şekilleneceği yaz aylarına girerken olması, Dokunulmazlıkların kaldırılma aşamasını unutmadan! ve MHP’nin ise kendi iç çalkantıları ve Mahkeme süreçleri ile tam bir cadı kazanına döndüğü bir dönem. CHP’de ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu rahatsızlığının arttığı, Kılıçdaroğlu ne tür politikalar üretirse üretsin hiçbir şekilde CHP’nin bırakın oyunu artırmayı oyunun düştüğü bir dönem. HDP’de ise malum süreç belli. HDP, Halkın teveccühünün yok olduğu bir dönemi yaşıyor.

Ak Parti’nin ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bıraktığı mirası daha yükseklere taşımaya kararlı olduğu bir dönem.

 Görüldüğü üzere en sakin liman Ak Parti, Karıştırmak lazım!

Cumhurbaşkanı Erdoğancı! Birisi tarafından yazıldığı aşikar olan Pelikan Dosyasında had aşılmıştır. İstenirse de çok rahat bir şekilde deşifre edilebilir…

Kime ne faydası vardır bu yazının?

Tabii ki kimin işine yarıyorsa ona faydası var…

Sosyal Medya’dan yayılmaya başlayan Pelikan Dosyasından daha önce ki dönemlerde ki gibi Cumhurbaşkanının Başbakana Anayasa Kitapçığı fırlattığı dönemlerde ki gibi bir siyasi kriz beklemek için çok saf olmak gerekiyor.

Enflasyonun %5’lere doğru gerilediği, İhracat/İthalat dengesinin ihracat lehine döndüğü döviz’in aşağı doğru eğiliminin olduğu, Faizlerin gerilediği bir dönemde çalışmadan üretmeden yatarak para kazanılan dönemlerin iyiden iyiye yok olduğu bu dönemde Erdoğan-Davutoğlu kavgası kime yarar? Kimin işine gelir? İyi hesap etmek lazım!

Bir de Kendini Erdoğancı ya da Hocacı addedenlere iyi bakmak lazım!

Sadece kendilerinin belirli menfaatler çerçevesinde nemalandığını ve af buyurun ama kalem oynattıklarını unutmamak lazım!

Unutmayın!

Oyun bittiği zaman Şah da Piyon da aynı kutuya konur!

Hocacı mısın? EVET Ahmet Hocacıyım,

Reisci misin? EVET Erdoğancıyım,

AK Partili misin? EVET AK Partiliyim,

Ama hepsinden önemlisi TÜRKİYE’liyim.

EVET, Türkiyeliyim zira Futbol takımı ya da bir futbol hayranı edasıyla falanca takımın falanca yerinde görev yapan oyuncusu aşığı gibi davranmam mümkün değil. Türkiye sevdası ile hizmet eden, Türkiye için Ümmet için gecesini gündüzüne katan uykusundan özel hayatından feragat eden daha güçlü Türkiye için çalışan insanlar olduğu için hem Hocacı, hem Erdoğancı hem AK Partili Hem de TÜRKİYE’liyim. Gerisi ise hikayedir.

Allah uzun versin ömür versin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkın rahmetine kavuşsa, Ya da Başbakan Ahmet Davutoğlu görevi bıraksa bizim Türkiye sevdamız mı bitecek yoksa Ümmet sevdamız mı?

Velev ki Başbakan Ahmet Davutoğlu görev bıraksa! Ki böyle bir şey şu aşamada söz konusu değil, Sonbaharda Eylül ayında AK Parti olağan kongre sürecine girer ve normal teamüller çerçevesi içerisinde kongresini yapar yeni Genel Başkanını da Başbakanını da seçer, Türkiye ise yoluna devam eder. Bu ikilem havasından nemalanmak isteyenler de piyon ve şah misali tek bir kutuya konur, Üstü kapatılır….

Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasındaki haftalık olağan görüşmenin Perşembe günü yapılması bekleniyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Davutoğlu görüşmesi 1 gün erkene alınmış oldu. Bu görüşmenin bir gün öncesine alınmasından bile senaryo üretenler 04/05/2016 Akşamı hüsrana uğrayacaklarını şimdiden söyleyeyim.

Pelikan dosyası öncesi birbirini yiyen gruplar ise şimdi sessizlik kararı almış! Bence hep sussunlar!

Kişiler değil Ümmet ve Türkiye sevdası üzerine odaklanma zamanıdır, Kişiler fanidir önemli olan Yeni Türkiye’nin yolunu açan bu liderlere değil liderlerin söylediklerine ve çizgilerine konsantre olalım ve o çizgide yürüyelim.

O yüzden herkes aklını başına almalı ve Tek Türkiye olduğunu aklından çıkartmamalı…

adminadmin