Eğitim
Giriş Tarihi : 22-04-2017 12:39   Güncelleme : 22-04-2017 12:39

Pınar Holt: Çocuklar En Güzel Anılarını televizyon, telefon ya da Ipad başında Tecrübe Edemezler...

Davranış Bilimci, Yazar ve Konuşmacı Pınar Holt, İznik Selçuk İlköğretim Okulu davetlisi olarak katıldığı programda yaklaşık 200 öğrenciye 'Teknolojiyi Nasıl Bilinçli Kullanmalıyız?' başlıklı söyleşisini gerçekleştirdi.

Pınar Holt: Çocuklar En Güzel Anılarını televizyon, telefon ya da Ipad başında Tecrübe Edemezler...

Pınar Holt, İznik Selçuk İlköğretim Okulu Müdürü Metin Çatak ve Ortaokul Müdürü İsmet Ertürk'ün davetlisi olarak okula ziyarette bulundu. İlkokul 3. ve 4. sınıflar, ortaokul karma sınıflar olmak üzere 200 öğrenciye 'Teknolojiyi Nasıl Bilinçli Kullanmalıyız' ile ilgili söyleşi yaptı.

Pınar Holt, okul ve iş hayatında yaşadığı bir takım akademik zorlukların, başka alanlarda gelişmesine olanak verdiğini ve yıllar içinde önce yazılı ve sonra sözlü iletişimin kendisi için bir tutku haline geldiğini belirtti. Özellikle kendi çocukluk ve gençlik yıllarında televizyonun sınırlı ve internetin hiç olmamasının iletişim tarafını daha güçlendirmesine olanak sağladığından bahsetti.

Pınar Holt, konuşmasına 'Teknoloji Bağımlısı' bir çocuğun hikayesini ve bunun karşısında yakın çevresinin aldığı önlemlerden bahsederek başladı. Sunumun interaktif bir şekilde soru & cevap şeklinde gerçekleşiyor olması, öğrencilerin sunuma aktif olarak katılımına olanak sağladı.

Günümüzde sokaklarda, kafelerde, metroda çoğu kişinin kafası önünde, iki elinin arasında duran makinelere odaklı olduğunu, bayramlarda özel günlerde artık kutlamalarımızı bile mesaj ile yaptığımızdan bahsederek bunun yüz yüze canlı iletişimimizi zayıflatabileceğini belirtti.

Söyleşisinin son bölümünde İznik Selçuk İlköğretim ve Ortaöğretim Okulu öğrencilerine 'Teknolojiyi Bilinçli Kullanma' metodlarından bahseden Pınar Holt, 'Çocukların en güzel anılarını televizyon ya da telefon başında tecrübe edemeyeceklerini' belirterek öğrencilerden bu konuda duyarlı olacaklarına dair söz aldı.

Pınar Holt Kimdir?

Davranış Bilimci, Yazar ve Konuşmacı Pınar Holt, İstanbul’da doğdu.  11 yaşında 1 kız çocuğu annesidir.

1997 -1999 yılları arasında İngiltere’de Dil ve Turizm eğitimi aldıktan sonra Türkiye’ye döndü.

2013 yılında California Janus Universitesi  Davranış Bilimleri bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Halen İstanbul Üniversitesi Sosyoloji  bölümü lisans eğitimine devam ediyor.

2013 yılından beri çeşitli PDR ve Kadın Magazin dergilerinde Anne & Çocuk İlişkileri ve Çocuk & Ergen Psikolojisi üzerine köşe yazıları yazan Pınar Holt, 2016-2017 yılında The University of Warwick’ten ‘Bebek Zihin Gelişimi’ üzerine eğitimine devam ederek, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin bir çok yerinde annelerle buluşup ‘0-5 Yaş arası Bebek & Çocuk Davranışları ve Etkileşimi’ seminerler vermektedir. Bununla beraber bir çok kurum, okul, vakıf ve belediyelere ‘Pınar Holt ile Teknoloji Diyeti’ başlıklı sunumuyla ‘Teknoloji Bağımlılığı ve alabileceğimiz önlemler’ hakkında konuşmacı olarak katılmaktadır.

2016 yılında başladığı ve 1 yıl sürecek olan ‘Oyun ve Masal Terapisi’ eğitimine hala devam etmektedir.

 

adminadmin