Genel
Giriş Tarihi : 09-08-2018 13:50   Güncelleme : 09-08-2018 13:50

PKK İşgalini Genişletiyor!

PKK İşgalini Genişletiyor!

Suriye’de işgal ettiği bölgelere rejim bayrağı asarak “Devrettik” mesajı vermek isteyen terör örgütü PKK, ABD desteğiyle nüfuz alanını genişletti. Terör örgütü son dört ayda, ülke toprakları üzerindeki işgalini ABD yüzde 25'ten 28'e çıkardı.

Esed/Hamaney rejimi ile özerklik şartıyla oturduğu müzakere masasında işgal ettiği bölgelerdeki petrol ve su alanlarının rejime bırakan ve birçok bölgede rejim bayrağı asarak Türkiye’nin operasyonlarından kurtulmaya çalışan terör örgütü Suriye PKK’sı Demokratik Suriye Güçleri’nin işgali genişlettiği ortaya çıktı.

ABD’nin 5 bin TIR’ı aşan askeri teçhizat yardımı, Rusya’nın siyasi desteğiyle Esed’le masaya oturan ve özerklik müzakereleri yürüten terör örgütünün, yapılan harita ölçümlerine göre, son 4 ayda işgal ettiği alanları yüzde 25’ten yüzde 28’e çıkardığı görüldü.

PKK İŞGALE ODAKLANDI

Türkiye’nin Afrin’e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’nın ardından Afrin’den kaçarak, özellikle Fırat’ın doğusuna yoğunlaşan terör örgütü, DAEŞ’le mücadele bahanesiyle bölgede işgale devam etti. Nisan ayından bu yana, işgalindeki alanı 45 bin 967 kilometrekareden 51 bin 379 kilometrekareye kadar çıkardı. Böylece YPG/PKK'nın Suriye'de elinde tuttuğu alanın oranı yüzde 25'ten yüzde 27,7'ye yükseldi.

REJİM ALANINI GENİŞLETTİ

Ölçümlere göre, 4 ay önce Suriye topraklarının yüzde 58’ini kontrol eden Esed/Hamaney rejimi bunu yüzde 1 artırdı. Rejim güçleri, 185 bin 180 kilometrekare büyüklüğündeki ülkenin 109 bin 136 kilometrekaresine hâkim görünüyor. Suriyeli devrimciler ve rejim karşıtı silahlı gruplar ise, Şam’ın doğusundaki Doğu Guta bölgesini Nisan’da kaybetmesinin ardından, ülkenin güneyindeki Dera ve Kuneytra’yı anlaşma gereği rejim güçlerine bırakmak zorunda kaldı.

REJİMİN YENİ HEDEFİ İDLİB!

Böylece devrimcilerin ülke genelindeki hâkimiyet alanları 1,7 puan daralarak yaklaşık yüzde 10’a denk gelen 18 bin 625 kilometrekareye geriledi. Hâlihazırda devrimciler ülkenin kuzeybatısındaki İdlib, Halep’in batı ve kuzey kırsalları, Lazkiye’nin Türkmendağı ve Suriye-Irak-Ürdün sınırındaki Tanif bölgesinde hakimiyetini sürdürüyor. Fakat terör örgütü PKK ile müzakere masasına oturan rejim, İdlib başta olmak üzere devrimcilerin kontrolündeki alanlara topyekûn bir saldırı düzenlemeye hazırlanıyor. Bu konuda Rusya’nın desteğini arkasına alan rejim, terör örgütü PKK’dan da “operasyona katılmaya hazırız” mesajı aldı.

BİR KONVOY DAHA!

Suriye’nin kuzeyinde bu gelişmeler yaşanırken, terör destekçisi ABD’nin terör örgütü PKK’ya yaptığı silah ve askeri teçhizat yardımı da devam ediyor.

2014 yılından beri düzenli olarak Suriye PKK’sına askeri yardım yapan ABD bugüne kadar 5 bin TIR’ı aşan bir sevkiyat gerçekleştirdi. Son sevkiyatın 200 araçlık bir konvoyla gerçekleştirildiği bildirildi.

DİRİLİŞ POSTASI DUYURMUŞTU

Diriliş Postası, 13 Mart tarihinde “Fırat’ın batısını boşaltalım doğusu PKK’nın olsun” manşeti ile duyurduğu haberde, PKK’ya terör devleti kurma sevdasından vazgeçmeyen ABD’nin, Zeytin Dalı Harekâtı’nın ardından planını güncelleyerek PKK’ya Fırat’ın doğusunu hedef gösterdiği vurgulamıştı.

ABD’nin yeni planına göre, Afrin ve Münbiç’ten çekilen PKK’lılar Fırat’ın doğusuna yerleşeceğine dikkat çekilmişti. Yapılan harita ölçümleri, Diriliş Postası’nın yaptığı analizlerin ne kadar doğru olduğunu ispatlamış oldu.

Mustafa Demir – Diriliş Postası

adminadmin