Genel
Giriş Tarihi : 09-10-2019 12:07   Güncelleme : 09-10-2019 12:07

​PKK Kaçırdığı Çocukları Geri Vermek İçin 20 Bin Lira İstiyor!

Diyarbakır’da PKK’nın kaçırdığı çocukları için nöbet tutan ailelerden baba Salih Gökçe, terör örgütünün oğlunu geri vermek için 20 bin lira istediğini söyledi.

​PKK Kaçırdığı Çocukları Geri Vermek İçin 20 Bin Lira İstiyor!

Oğlunun izini bulduğu Kobani’de parayı teröristlere verdiğini anlatan acılı baba, “Ancak yine de oğlumu alamadım” dedi. Evlat nöbetindeki aile sayısı ise 36. gününde 54’e ulaştı.

Ağrılı Salih Gökçe’nin oğlu Ömer Gökçe (24), 5 yıl önce İstanbul’da çalıştığı ve askere gitmek için hazırlık yaptığı dönemde terör örgütü PKK tarafından kaçırılıp, Suriye’ye götürüldü. Taşlıçay ilçesine bağlı Aşağıtoklu köyünde tek başına yaşayan ve çobanlık yaparak geçimini sağlayan Salih Gökçe, 17 Eylül günü Diyarbakır’a gelerek, HDP il binası önündeki oturma eylemine katıldı.

KOBANİ’YE GİTTİM

Baba Gökçe, Ömer’in Suriye’nin Kobani kentine gezmek amaçlı götürüldüğünü ardından da terör örgütü PKK/PYD tarafından 30 kişiyle birlikte kaçırıldığını anlattı. Oğlunu bulmak için Kobani’ye gittiğini ifade eden baba, burada görüştüğü teröristlerin kendisinden 20 bin lira talep ettiğini kaydetti.

KAMPIN ETRAFINI DOLAŞTIRDILAR

Gökçe, “Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine gittim. Akçakale’den beni Suriye’ye geçirdiler. Teröristler benden ‘5 bin lira ver, senin oğlunu vereceğiz’ dediler. Parayı verdikten sonra kampları gezdik, gittiğimiz kampın etrafını dolaştırdılar, meğerse çocuğum oradaymış ama haberim yok. Ertesi gün yine gittik bu defa 15 bin lira istediler yine verdim. Oradayken bir bomba patladı beni gönderdiler” dedi.

KINALI KUZUM GEL NOLUR

Oğlu Ömer’in gelmesi için çağrı yapan baba, şöyle konuştu: “Ömer’im kınalı kuzum, kurban olayım sana, bak iki ayaklı kurtlar seni götürdü. Senin bir kardeşin askerdi. Diğeri de şimdi asker. Benim sesimi duyuyorsan gel ne olur. Ben sizi büyüttüm, aç kaldım, susuz kaldım, şimdi seni bana versinler, deseler kendini ateşe at, vallahi kendimi atarım, yeter ki evine dön gel.”

yenişafak

adminadmin