Genel
Giriş Tarihi : 20-03-2018 15:04   Güncelleme : 20-03-2018 15:04

PKK’nın sözde Yürütme üyesi Duran Kalkan’dan küstah açıklama

PKK terör örgütünün sözde Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, küstah bir açıklama yaparak, Afrîn’i işgal etmekten sevinç duyanların Ankara’yı kaybedeceğini söyledi.

PKK’nın sözde Yürütme üyesi Duran Kalkan’dan küstah açıklama

Yurt dışından yayın yapan örgütün resmi yayın organı ANF’ye yaptığı açıklamada Kalkan, Afrin savaşında ikinci aşamaya geçildiğini söyledi.

İkinci aşamanın şehirde ve şehir dışında kasaba ve nahiyelerin oluşturduğu kırsal alanlarda gerilla eylemleriyle devam edeceğini iddia eden PKK terör örgütünün sözde Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan şunları kaydetti;

“Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli bilsin ki, Bakur devrimi geliyor. Nasıl 1990’ların başında bir devrim olduysa şimdi de Bakur’dan bütün Türkiye’yi saracak yeni bir devrim geliyor. ‘Efrin’i alacağım’ derken Ankara’yı kaybedecek, Ankara’da çökecekler.

20 Ocak’tan bu yana süren işgal girişiminde gelinen aşamayı ve ‘Çağın Direnişi’ni değerlendiren Kalkan, “AKP-MHP faşizmi sadece kendi gücüyle saldırmıyor. Bunun arkasında NATO, Amerika, Avrupa, Rusya ve İran var. Ne yazık ki, ‘ben burada devletim’ diyen Esad yönetimi de var.

Efrin’de iki cephe oluşmuş durumdadır. Bir; faşist, soykırımcı, sömürgeci cephe. Bir de özgürlükçü, demokratik, yurtsever cephe. Efrin direnişi böyle iki cepheyi ortaya çıkarmış durumdadır.”

adminadmin