Samsun Haber
Giriş Tarihi : 23-10-2018 15:10   Güncelleme : 23-10-2018 15:10

​Polis Hizmetlerini Geliştirme Ve Destekleme Dernek Başkanı Tevfik Sönmez Başkanlığa Devam Ediyor

​Polis Hizmetlerini Geliştirme Ve Destekleme Dernek Başkanı Tevfik Sönmez Başkanlığa Devam Ediyor

Samsun Polis Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Dernek Başkanı Tevfik Sönmez geçtiğimiz günlerde “Masonik yapılanmalar her yerde!” başlığı ile basında gündem olmuştu.

Tevfik Sönmez’in Yunan İstihbaratına çalışan, Samsun başta olmak üzere bölgede Pontusculuk yapan, sözde Pontus Rum soykırımı kongrelerine konuşmacı olarak katılan, Türkiye Cumhuriyeti aleyhinde yazılı ve sözlü beyanlarda bulunan Yunan Theodoros Pavilidis ile yakın ilişkiler içerisinde olduğu medyaya yansımıştı.

Haber Linkleri;

http://www.akasyam.com/samsundaki-pontuscu-faaliyetler-163195/

http://www.akasyam.com/yunan-ajani-pavlidis-pontos-rum-soykirimi-paneline-katilmis-163260/

http://www.akasyam.com/samsunda-masonik-yapilanmalar-ve-kripto-pontuscular-163377/

http://www.akasyam.com/karadenizdeki-kripto-rumlari-kim-hortlatti-163425/

TEVFİK SÖNMEZ MASONLARI SAVUNMUŞ VE ROTARY YAPILANMASI İLE İLGİLİ İTİRAFLARDA BULUNMUŞTU

Denge Gazetesi’ne 2008 yılında mülakat veren Eski Samsun Kuyumcular Odası Başkanı ve halen Samsun Polis Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Dernek Başkanı olan Tevfik SÖNMEZ, mülakatta itiraflarda bulunmuştu.

İşte Samsun Polis Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Dernek Başkanı Tevfik SÖNMEZ’in “Masonlar dinsiz değil” başlıklı mülakatından bazı bölümler;

“Masonluk daha çok dinine bağlı olmayan insanların oluşturduğu yerdir. "Türkiye'de Masonluk dinsizlikle eş değer tutuluyor. Türkiye'de 'mason' demek 'dinsiz' demek olarak algılanıyor. 'Masonluk' dinsizlik demek değildir. Masonluk daha çok dinine bağlı olmayan insanların oluşturduğu yerdir. Mason olmak dinsizliği gerektirmemekte ama daha çok dinine bağlı olmayanlar mason olmaktadır.” diyen Tevfik SÖNMEZ mülakatın devamında Samsun Rotary Kulübü'ne 1975 yılında üye olduğunu ve kulüpte en eski üyenin kendisi olduğunu söylemiş, “Samsun'da diğer üyeler hep bizden sonra üye olmuşlardır. Şu an Samsun'da 4 kulübümüz var. Atakum'u da kuran benim. 89–90 dönemi ben başkanlık yaptım. Sonra Rotary'nin bir çok bölgesinde değişik görevler aldım. Rotary Kulüplerindeki sistemin çalışabilmesi için ideal rakam 50–60 civarları diye tespit edilmiştir. Potansiyel olduğu sürece yeni kulüp kurulur" şeklinde açıklama yapmıştı.

Mülakatın devamında ise; Türkiye olarak uluslararası Rotary'e yılda 100 bin dolar para gönderdiklerini belirten Sönmez, buna karşılık uluslararası Rotary'den yılda 1 milyon dolar aldıklarını ifade ederek, "Böyle bir imkanı niye kullanmayalım. 100 gönderiyor 1 milyon dolar alıyoruz" şeklinde dikkat çekici açıklamalar yapmıştı.

Mülakat Linki; http://www.dengegazetesi.com.tr/masonlar-dinsiz-degil-3409h.htm

ROTARY MASONİK YAPININ “DOĞRUDAN” İLİŞKİSİ YOK DEMİŞTİ.

Tüm dünyada faaliyet gösteren Rotary ve Lions Kulüpleri Mason locaları ve masonik kulüpler çatısı altındayken Türkiye’de tepkilerden dolayı sürekli olarak Rotary Kulüpleri ile Masonların bir ilişkisi yoktur söylemleri yapılmaktadır.

Samsun Polis Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Dernek Başkanı Tevfik SÖNMEZ, 2008 yılında verdiği mülakatta Masonlukla Rotary'nin doğrudan hiçbir bağının olmadığını ifade etmiş, “Rotary'nin tüzüğünde; din, dil, ırk farklılığı gözetmeksizin üye kabul edilmektedir. Rotaryenlerin yarıdan fazlası oruç tutar. Kulüplerimizde dinine bağlı olanlar da, dini vecibelerini yerine getirmeyenler de, dine inanmayanlar da var." şeklinde açıklama yaparak masonik yapılar ile Rotary Kulüplerinin “doğrudan” bağı olmadığını savunmuştu.

Tüm dünyada ve Türkiye’de Rotary ve Lions kulüplerinin Mason yetiştirme merkezleri olduğu, masonik yapılanmalar içerisinde oldukları istihbarat raporlarına yansımız ve su götürmez bir konudur. Türkiye’deki Mason Locaları, Rotary ve Lions kulüplerinin etkinlikleri, projeleri, yaptığı/yaptırdığı hizmetlerin birçoğu Soros fonları tarafından da finanse edilmektedir.

Türkiye’deki Mason Locaları, Rotary ve Lions kulüpleri Türk yasalarına değil, uluslararası Mason Locaları, Rotary ve Lions yasalarına bağlıdırlar. Türklere değil, yabancı Mason, Lions ve Rotaryenlere daha yakın olarak Türkiye ve Türkler için değil, küresel yapıların ve emperyalizmin çıkarları için çalışmaktadırlar.

SAMSUN POLİS HİZMETLERİNİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME DERNEK BAŞKANI TEVFİK SÖNMEZ HALEN DERNEK BAŞKANI

Samsun Polis Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Dernek Başkanı Tevfik SÖNMEZ, Yunan İstihbaratına çalışan Theodoros Pavlidis ile irtibat ve iltisaklı olması, Masonik yapıların Samsun’daki ve bölgedeki kurucusu ve ilk üyesi olması nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ve polis teşkilatına destek amaçlı bir derneğin başkanlığına devam etmesi akıl karıştırıyor.

BİRDE “CUMARTESİ KAHVALTI GRUBU” İRTİBATI VAR

Geçtiğimiz günlerde basına yansıyan “Cumartesi Kahvaltı Grubu” adı altında Samsun’da her Cumartesi günü toplanan grubun çekirdek kadrosunda da yine Samsun Polis Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Dernek Başkanı Tevfik SÖNMEZ bulunuyor.

Samsun’da her cumartesi günü resmi bir statüsü olmadan toplanan bu çekirdek kadrosunda; birçok FETÖ iddianamelerinde adı geçen, FETÖ’nün yurtdışı gezilerine aktif olarak katılan, A Takımı Davasında adı geçen, Pontus Rum soykırımı yalanına hizmet eden kişiler ile irtibatlı iltisaklı, birçok Masonik yapıda Samsun’da Rotary Kulübü eski dönem başkanı bulunuyor. Bu yapıda bir grubun çekirdek kadrosunda olan Samsun Polis Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Dernek Başkanı Tevfik SÖNMEZ’in görevine nasıl devam ettiği merak konusu oldu.

Haber Linki; http://www.akasyam.com/masonik-yapilanmalar-her-yerde-163276/

Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası Derneği web sitesi; http://www.mason.org.tr/web/

Samsun Rotary http://www.samsunrotary.org/rotary-klubu/kuruculugunu-yaptigimiz-kulupler

Samsun Rotary Dönem Başkanları; http://www.samsunrotary.org/rotary-klubu/gecmis-donem-baskanlarimiz

SAMSUN POLİS HİZMETLERİNİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME DERNEKLERİ EMNİYETİN İHTİYAÇLARINI KARŞILIYOR

Türkiye’de ki Polis Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Dernekleri İl Emniyet Müdürlüklerinin lojistik başta olmak üzere birçok ihtiyacını karşılıyor. Derneğin gelir kaynağı olarak ise bağışlar, bazı trafik cezaları (çekici / park), özel plaka ve silah ruhsat harçları gibi gelir kalemleri bulunmaktadır.

Derneklerin faaliyetlerini Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı yakında izliyor.

adminadmin