Genel
Giriş Tarihi : 23-10-2019 14:12   Güncelleme : 23-10-2019 14:12

Pomeranian Boo Fiyatları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bir Pomeranian Yavru Köpeğini Kaça Sahiplenirim?

Pomeranian Boo Fiyatları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Son zamanlarda bu güzel dostlarımızı sahiplenmek isteyen hayvan severlerin en çok merak ettikleri konu Pomeranian köpeği fiyatları nedir?, neye göre değişir?, nereden başlanılmalı?

PomeranianBoo Fiyatları Hakkında detaylı güncel bir araştırma yaptık. Profesyonel lisanslı satıcılarla, Pomeranian sahipleri ile iletişim kurup görüşlerini aldık ve sizlerle paylaşıyoruz. Bu bilgilerin hepsi günceldir.

Bu ırka sahip olmadan önce sahipleneceğiniz köpeğiniz için mutlaka bir ön bilgiye sahip olmalısınız. “Köpek Dünyası” web sitesinden Pomeranian kategorisini önemle incelemenizi tavsiye ediyoruz.

Aksi halde bu ırkı sahiplendikten 6 ay sonra çok şaşırtıcı bir sürpriz sizi bekliyor olabilir.

Şimdi hemen zaman kaybetmeden fiyatlar konusuna hemen girelim.

Tespit ve araştırmalara göre ülkemizde beli başlı Yetkili satıcılardan güncel bilgiler topladık.

Güncel Piyasaya Göre;

Piyasa Genellemesi - 2019 / 2020 Yıllı ortalaması

750 $ - Şu anki kur ortalaması 4,000 TL ( Kırma olabilir, genelde garanti verileden satılanlar)

5.200 $- Şu anki kur ortalaması 30,000 TL ( 2019 - 2020 Yılları ortalaması )

fiyat aralıklarına rastlamak mümkün.

Gerçekçi Fiyatlandırma -  2019 / 2020 Yılları ortalaması 

1,400 $ - Şu anki kur ortalaması 8.000 TLile ( Olması gereken fiyatdır, muhtemel orijinal ırk )

1,750 $ -Şu anki kur ortalaması 10.000 TL ( Olması gereken fiyatdır, muhtemel orijinal ırk )

Tavan fiyat olarak verilen rakam 30.000 TL. Peki bu rakam neye göre veriliyor dersek;

Satıcının sektörde isim yaptığı ve markalaştığı, köpeği çok iyi süslediği ( traşlamak, bakım vb ) piyasadaki ticari anlamda refrabsları ile verdiği güven ve isminin artık bilindik ve çok iyi olduğundan dolayı bu rakamların verildiği denebilir. Ama kesinlikle iyi bir cins satılık Pomeranian köpeğinin 1,750 $ -  10.000 TL  üzerinde olamayacağı da ayrıca bazı profesyoneller tarafından da söyleniyor.

Fiyat Farklarının Nedenleri;

Bu farklarının açıklaması ise şu şekildedir;

En dip ( düşük ) fiyat olarak verilen rakam yaklaşık 750 $ - 4000 TL. Peki bu dip rakam neye göre veriliyor dersek;

Yavruyken alınan bir Pomeranian'ın SCR ve Orijinal ırk garantisi olmaması da diyebiliriz. Yavru yetişkin fiziğine gelmeye başladığında burnu uzun bir Spitz karışımı ile karşı karşıya kalınabilir. İşte bunu önceden bilmekte fayda var. Kelimenin özü, bu rakamda bir Pomeranian köpeği için garantisiz demek anlamına da gelebilir.

Köpek Dünyası web sitesinden sayfasını detaylı inceledik. Sizde linke tıklayarak sayfadan son güncel duruma bir bakın.

Edindiğimiz bilgilerin ortalamasında karşımıza "güncel yerli pazarda"700 $ ile 2600 $ aralıklarında olduğunu görmekteyiz.

Bilgi alacağınız satış yapan site üyelerinden şu konulara dikkat etmenizi tavsiye ediyoruz; 

• Yetki belge sahipleri, referanslarını sorun,

• Ticari faaliyet belgelerine bakın,

• Siteye üye oldukları yıl ( Ne kadar zamandır sitede faaliyette ) 

• Satıcı sayfalarına yapılmış yorumlar..size o  satıcı hakkında doğru fikirler verecektir.

Doğru Seçimle, Doğru Fiyatlandırma Yapın;

Genel bir bakış açısıyla ortalama olarak değerlendirirsek;

700 $  ( Şu anki kur ortalaması 4.000 TL ) Satışı; Irk Pomeranian garantisizdir, yavru ama  Kırma olma ihtimali var. Ne çıkarsa bahtına :)

1,750 $  ( Şu anki kur ortalaması 10.000 TL ) Satışı; Garantili ve anne ve babası belli, SCR'li  ve TeaCup cinsi - ( en mini olanı)

Şunu biliyoruz ki bir köpek 6 haftalık yada 2 aylık iken sahiplenilmeli. Ancak Pomeranian'larda yaklaşık yüz ve hayvanın genel görünümü

6. Aydan sonra belirgin oluyor.  Sahiplenmeden önce Pomeranian sandığımız köpekler  Spitz ırkı gibi burnu uzun ve cüssesi büyük olduğu yetişkin şeklini alabiliyor. Bu da yavruyken Pomeranian görünümlü bir yavru yetişkin olduğunda yanıltabiliyor. Bu durum kısacası sahiplenilen ırkın kırma olduğunu göstermektedir.  

Şu Bilgileri Atlamayın;

Tabi bu fiyatlar birazdan aşağıda bahsedeceğimiz durum ve koşullardan dolayı zaman içerisinde farklılıklar gösterecektir. Bu aldığımız rakamlar üreticiler ve satıcılar tarafından şu anki ücret aralığını temsil etmektedirler.

Şöyle tabloya genel olarak baktığımızda ise, Ukrayna, Rusya, Bulgaristan gibi yasal üretim çiftliklerinden ülkemize gelen bir ırk olduğu hakkında bazı bilgiler edindik. O coğrafyalarda ücretlerin ise neredeyse yarı yarıya farkının olduğu söylendi. Ayrıca o ülkelerden bir kişinin bir pasaport ile 2 hayvan getirebildiğini öğrendik. Tabi bu bilgi bize aktarılan bilgiler yasalarca tam yeri nedir bilemeyiz ve yarın ne olacak bilinmez. Yukarıda bahsettiğimiz fiyatlarda, yurt dışında üretim çiftliklerinden getirilen Pomeranianlarda dönem dönem farklılıklar gösterecektir.
İngiltere ve Amerikada da çok yaygın olan bu ırk 500 $ (6.500 TL) dan başlayan aralıklar görülmektedir. Yasalarca devlet tarafından desteklendiği için bu ülkelerde fiyatlar daha düşük seviyelerdedir. Tabiki farklılıkları o ülkelerde de türlerine göre değiştiğini görmekteyiz.

adminadmin