Samsun Haber
Giriş Tarihi : 14-01-2019 14:29   Güncelleme : 14-01-2019 14:29

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil Atakum Anadolu İHL Öğrencileri İle Bir Araya Geldi

Prof. Dr.  Ahmet Şimşirgil Atakum Anadolu İHL  Öğrencileri  İle  Bir Araya Geldi

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, Türkiye’de isim yapmış vizyon sahibi  akademisyenleri ağırlamaya  devam ediyor. Türk  ve Osmanlı  tarihi hakkında  derin bilgilere sahip olan araştırmacı  Prof. Dr.  Ahmet Şimşirgil Atakum Anadolu İHL  öğrencileri  ile bir araya geldi. 

Türk islâm  sentezcisi olarak da bilinen Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil konuşmasına, Atakum Anadolu İHL öğrencilerinin gözlerinizde ışık görüyorum. Böylece farklı bir okulda olduğumu anlayabiliyorum. Hepinizi sevgi ile selamlıyorum diyerek başladı.

Coşkulu  hitabeti ile öğrencilerle keyifli bir söyleşi  gerçekleştiren Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, "2016 yılında ölü adamlar Türkiye’yi işgal ettirmeye kalkıştı.  Mankurt ediyorlar üniversitelerde. ’Üniversite bitirdim’ diyen adamı ölü değil zannetme. Üniversitende de çıkıyor adam yine ölü. Dinini, dilini, tarihini doğru bilmediği zaman o adam ölü. Bu adam musalla taşında acıyın.  Yürüyen ölü, yaşıyor buna acı buna yan. Asıl sıkıntı burada; yaşıyor ama ölü. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, insan ilimle yaşar ilimsiz değil. Demek ki ölü sadece musalla taşına getirilen değildir, cahil de ölüdür. Musalla taşına getirilen ölünün işi bitmiş bu dünya ile ilgisi kesilmiştir. Üzülürsünüz, ruhu için okuyup dua edersiniz. Peki ya yürüyen ölülere nasıl bakarsınız? Nasıl acırsınız? Adam yaşıyor, yürüyor, gezip eğleniyor ama ölü! İşte asıl acınacak, asıl üzülecek kimse budur. Bu sebeple büyük âlim Şeyh Edebali şöyle sesleniyordu: “Oğul insanı yaşat ki, devlet yaşasın!”    Anlaşılacağı üzere Şeyh Edebali de bu sözü söylerken gençlerinizi ilimle donatın, eğitimli ve bilgili olsunlar. Aksi hâlde musalla taşında yatan ölüden bir farkları kalmaz demekteydi. Zira ölüler ülkesinin ayakta kaldığı hiç görülmemiştir. Öyleyse devletimizin en asli görevi, gençleri hakkıyla yaşatmaya çalışmak olmalıdır” diye konuştu.

Osmanlı’nın en yanlış bilenen konuları kölelik ve cariyelik ile ilgili öğrencilere doğru bilinmesi gerekenleri anlatan Prof. Dr.  Ahmet Şimşirgil, konferansın sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı.

adminadmin