Samsun Haber
Giriş Tarihi : 17-07-2017 14:26   Güncelleme : 17-07-2017 14:26

Prof. Dr. Mahmut Aydın; Fetö’nün yurtdışı gezilerine katılanlar da masum değil!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Aydın, “FETÖ’nün bu gezi davetlerine “acaba bu davet bana neden yapıldı.” sorusunu sormadan balıklama atlayanların çok ma-sum olduğunu düşünmüyoruz” diye belirtti.

Prof. Dr. Mahmut Aydın; Fetö’nün yurtdışı gezilerine katılanlar da masum değil!

Prof. Dr. Mahmut Aydın ikinci baskısı okuyucularla buluşan ‘FETÖ’NÜN ULUSLARARASI KODLARI - Cemaatten Terör Örgütlüğüne’ isimli kitabında konuyla alakalı olarak şunları yazdı;

FETÖ’nün adam tavlama ve sempatizan oluşturma bağlamın-da hem yurtiçinden yurtdışına hem de yurtdışından yurtiçine geziler düzenlediği bilinen bir olgudur. Yurtiçinden yurtdışına düzenlenen gezilerde pek çok akademisyen, gazeteci, iş adamı, siyasetçi, üst düzey idareci ve bürokrat Orta Asya, Afrika, Balkanlar, Hindistan, Avusturalya, Avrupa ve tabiiki Pensilvanya gibi yerlere götürerek hem reklam yapılmış hem bu sayede belli kesimlerle sempati ilişkisi oluşturulmuş hem de gerektiğinde onların maddi, manevi veya bürokratik destekleri alınmıştır.

PRESJTİJ VE MAKAM MEVKİİ İÇİN GİTTİLER

Bu noktada şu hususun altını çizmek istiyoruz. FETÖ’nün bu gezi davetlerine “acaba bu davet bana neden yapıldı.” sorusunu sormadan balıklama atlayanların çok masum olduğunu düşünmüyoruz. Çünkü 17/25 Aralık 2013 öncesinde söz konusu gezilerin sadece FETÖ’ye değil, katılanlara da prestij, makam ve mevki çeşitli avantajlar kazandırdığı malumdur.

Bu gezilere katıldığı belirlenenlerin veya ortaya çı-kanların bugün artık etkin makamlarda tutulmaması en büyük dileğimizdir. Çünkü geçmiş ilişkilerinden dolayı bu kişilerin bulundukları kurumlarda FETÖ ile etkin mücadele etmesi mümkün görünmemektedir. Dahası bu kimselerin yeniden oluşabilecek risklerde kullanılabilecek dinamikler ola-bileceği de unutulmamalıdır.

FETÖ tıpkı Moon hareketi gibi iş adamı, medya mensubu, siyasetçi, akademisyen, bürokrat ve çeşitli kanaat mensupları ile dini liderler gibi etkinliği olan şahsiyetlerden oluşan yabancı heyetleri Türkiye’de ağırlama yoluna gitmiştir. Bu çerçevede yurtdışından getirilen heyetler başta İstanbul olmak üzere Antalya, İzmir ve Kapadokya gibi yerlere götürülerek son derece iyi bir şekilde ağırlanmakta sonra da hediyelere boğularak ülkelerine geri gönderilmekteydi.

Bu tür lobi çalışmalarıyla FETÖ hem propagandasını yaparak kendine alan açmış hem uluslararası etkinliğini artırmış hem de dershanelerin kapatılması ve 17/25 Aralık sürecinde açıkça ortaya çıktığı üzere siyasi iktidarla tutuştuğu iktidar mücadelesinde kendine destek çıkacak veya en azından iktidarın yanında olmayacak kitleler oluşturma yoluna gitmiştir.

adminadmin