Sağlık
Giriş Tarihi : 11-08-2017 09:21   Güncelleme : 11-08-2017 09:24

Prostat Büyümesi Tedavisi - Prostat Büyümesi Belirtileri Nedir

Prostat Büyümesi Tedavisi konusu ile ilgili olarak Prostat erkeklerin üreme sisteminde, mesanenin altında ve üretranın çevresinde bulunan bir salgı bezidir.

Prostat Büyümesi Tedavisi - Prostat Büyümesi Belirtileri Nedir

Prostat Nedir?
Prostat erkeklerin üreme sisteminde, mesanenin altında ve üretranın çevresinde bulunan bir salgı bezidir. Prostat halk arasında bir hastalık olarak bilinse de prostat kelime anlamı olarak bir hastalık ismi değildir. Biraz önce de söylediğim gibi prostatın kelime anlamı bir salgı bezidir. Erkeklerde bulunan prostat salgı bezi boşalma sırasında meninin sıvı kısmının yapımından sorumludur. Prostat salgı bezinde oluşan çeşitli hastalıklar vardır. Bunlar sırasıyla prostat iltihabı yani prostatit, iyi huylu prostat büyümesi ve prostat kanseridir. Bu yazımızda ele alacağımız konu prostat büyümesi nedir ve prostat büyümesi tedavisi nedir?

prostat büyümesi tedavisiProstat Büyümesi Bedir Belirtileri

İyi huylu prostat büyümesi olarak bilinen bu hastalık yaşamımızı büyük ölçüde etkiler. Özellikle sonbahar ve kış aylarında şikayetleri başlayan bu hastalıklar bu aylarda artış gösterir. Soğukla beraber şikayetler artar çünkü soğuktan etkilenen bir organdır. Prostat büyümesi yaşayan hastaların şikayetleri içinde idrarını yaptıktan sonra tam yapamamış hissi, gece idrara kalkma, sık sık idrar yapma, idrarda yanma, idrarda kan görülmesi, idrarın çapının azalması, idrar yaparken zorlanma, idrarın kesik kesik gelmesi gibi şikayetler yer alır. Bunun yanında bel ve karın bölgesinde ağrı görülebilir. Peki, Greenlight Lazer nasıl yapılır?

Prostat Büyümesi Tedavisi

Prostat büyümesinin ilk aşamalarında hasta ilaç tedavisi görür, işe yaramaz ise ya da ilk başta daha ileri boyutta olduğu anlaşılır ise cerrahi işlemler uygulanır. Günümüzde üstün sonuçlar alabilmek için üstün teknoloji ürünü olan Green Light lazer tedavisi kullanılmakta. Peki, prostat büyümesi tedavisi için kullanılan bu yöntem nedir.

Greenlight

İyi huylu prostat büyümesi tedavisi için idrar yolundan yapılan işlemlerle prostatın alınması yani TUR-P ameliyatı ile benzer ancak daha az sorunlu bir yöntemdir. Green Light güvenliğini kanıtlamıştır. Tedavi sonucunda sıvı emilimi, kan riski ve sertleşme işlevi bozukluğu yüzde bir oranından daha az görülmektedir. Green Light prostat büyümesi tedavisi arayan çoğu hasta için uygun bir tedavi yöntemidir. Bu yöntem sonucunda hastalar şikâyetlerinden kurtulur ve diğer yöntemlerden farklı olarak yan etkisi yok denecek kadar azdır. Green Light lazer sistemi iyi huylu prostat büyümesi tedavisi kesin bir çözümdür. Green Light hastalara idrar akışında iyileşme, günlük işlerinizi hızlı bir şekilde geri dönme, farklı sağlık sorunu olmayan hastalarda ayakta tedavi ve kansız bir işlem ayrıcalığı sunar. Eğer prostat büyümesi tedavisi hakkında daha ayrıcalıklı bilgi almak istiyorsanız http://www.andromed.com.tr/prostat-buyumesi-tedavisi siteyi ziyaret ediniz.

adminadmin