Sağlık
Giriş Tarihi : 30-10-2017 16:12   Güncelleme : 30-10-2017 16:12

Psikoterapi nedir ? nasıl Uygulanır ?

VM Medical Park Samsun Hastanesi Psikoloji Kliniği’nden Uzm. Klinik. Psk. Gamze Birol,"Psikoretapi ile ilgili, Psikoterapi bir aşıdır var olan ruh sağlıkçıları tarafından uygulan bir yöntemdir; Psikoterapi zihinsel bir bozukluk, davranışsal bozukluklar, psikolojik temelli problemler veya sıkıntıya neden olan ve danışanın kişiliğinde, ruhsal yapısında bilişsel, duygusal ya da davranışsal işlevinde önemli değişiklikler teşvik etmek amacıyla uygulanan psikolojik tedavidir.Psikoterapi; tedavi amaçlı hasta ile işbirliği/iletişim sürecidir. Toplumumuzda henüz psikoterapi kültürünü entegre edemediğimiz için uzun yıllar süren bir rahatsızlıktan 2-3 seanslık görüşmelerde çözüm beklentisinde bulunuluyor. Sağlıklı olmamakla birlikte bu bir illüzyondur, terapi anlık değil, zamana dayalı bir süreçtir. " dedi.

Psikoterapi nedir ? nasıl Uygulanır ?

Uzm. Klinik. Psk. Gamze Birol,  "Bu tedavi, kişinin sık karşılaştığı zorluklarla, psikolojik tavsiye veya psikolojik destekle birlikte baş etmeye yardımcı olmaktan öteye gitmektedir. Özel teknikler kullanarak psikoterapi, kişisel zorlukları olan kişilerin düşüncelerini, duygularını, davranışlarını değiştirmekte ve sıkıntılarını azaltmakla birlikte daha tatmin edici bir yaşam sürmelerini sağlamaktadır.Birçok durumda, psikoterapi sürecindeki birey, hayatında ortaya çıkacak engellerle daha etkili bir şekilde baş etmesine destek olacak araçları kisiliğinde var etmesine yardımcı olacaktır.Psikoterapi, önemli bir psikolojik problemi çözmek isteyen herkes için hem toplum hem de bilim topluluğu için en etkili ve tanınmış yollardan biridir. "ifadelerini kullandı.

Uygulama boyutuna geçildiğinde ise, psikologla oluşturulan terapötik ittifakla psikoterapiye başvuran kişinin ihtiyaçları doğrultusunda, değişimi hedeflenmektedir şeklinde bilgi veren Uzm. Klinik. Psk. Gamze Birol, "Bu yaklaşımda, danışan özgür bir biçimde her düşündüğünü, hissettiğini rahat, güvenilir, etik kurallarının var olduğu bir ortamda, yargılanmaktan veya eleştirilmekten korkmadan kendini ifade etmektedir.Bu esnada, psikolog bire bir görüşme vasıtasıyla zorluklarınızı, belki test ve anket kullanarak değerlendirecek, sorununuzu anlamak ve sizin için en iyi tedavi programını oluşturacaktır.Ayrıca çözümleyemediğiniz ve sizi rahatsız eden tüm soruları sormanız için bir fırsat olacaktır. "diye konuştu.

adminadmin