Dünya
Giriş Tarihi : 11-08-2016 11:15   Güncelleme : 11-08-2016 11:15

Putin'den Lira Önerisi

Rusya Devlet Başkanı Putin Türkiye ile Rusya arasındaki dış ticarette Lira ve Ruble kullanılması önerisinde bulundu...

Putin'den Lira Önerisi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretinin olumlu yansımaları olacağını belirterek önemli kararlar aldıklarını açıkladı. Putin ulusal para kullanımını vurgulayarak "Türkiye Rusya arasındaki dış ticarette Lira ve Ruble kullanılmalı" diye konuştu.

ALIŞVERİŞLERİ RUBLE VE TÜRK LİRASIYLA YAPALIM

Söz konusu ziyaretin dış politikanın yanı sıra iki ülke için olumlu olacağını kaydeden Putin, "Malum, dolar üçün altına düştü. Sadece seyahatten dolayı dolar hemen üçün altına düştü. Biz bugün bir şey konuştuk, dedik ki: alışverişleri Ruble ile ve Türk lirası ile yaparsak daha da yararlı olur. Öyle bir durumda, mesela dolar daha da düşer. Döviz baskısından, kur baskısından kurtulmuş oluruz. Hem Rusya kazanacak hem biz kazanacağız. Onun için bu çok önemli. Hakikaten geciktirdik, halletmemiz lazım" dedi.

Son olarak Rusya ve Çin, ülkelerinin dolar karşısında bağımsız olması için ticarette ulusal para kullanımını arttırmak için düğmeye basmıştı.

Öte yandan Kasım 2015'te Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleriyle ticarette dolar ve Euro'yu 'oyun dışı bırakacak' bir yasa tasarısı hazırladığı belirtilmişti...

adminadmin