Gündem
Giriş Tarihi : 14-11-2019 10:32   Güncelleme : 14-11-2019 10:32

Putperest bir nesil istemiyoruz

Putperest bir nesil istemiyoruz

Bir okulun bahçesinde M. Kemal fotoğrafının önünde çocuklara “secde” ettirilmesine ilişkin görüntülere sosyal medyada tepki yağdı.

Daha akıl baliğ olmamış çocuklara eğitim adı altında pedagojik açıdan travma yaşatılırken ideolojik bir provokasyona zemin hazırlanması herkesi rahatsız etti.

Eğitim Bir Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, “Bir tek o değil, bunun dışında başka şehirlerden de bize yansıyınca konunun münferit bir durumdan öteye organize bir çalışma olduğunu biliyoruz. Ülkenin geleceğine dair yapacak işi olmayanların, söyleyecek sözü olmayanların toplumu birtakım infialler üzerinden ayrıştırma gibi düzenbazlığın içerisine eskiden beri yöneldiklerini biliriz” şeklinde konuştu.

10 Kasım’da çekilen görüntülerin farklı bir şekilde kamuoyuyla paylaşılarak, toplumda alışageldik kronik problemlerden bir tanesini aksettirmek istediklerini belirten Latif Selvi, 10 Kasım’da çekilen görüntüler için şu ifadeleri kullandı:

“Son derece rahatsız edici bir şekilde ne inançla ne kültürle ne de herhangi bir şeyle tanımlanamayacak şekilde sanki ‘secde’ ediyorlar izlenimi veriyorlar. Bunlara söyleyeceğimiz sözümüz şu; kirli ellerinizi milletin üzerinden çekin. Bu millet kendi sorunlarını kendisi çözer. Birlikte yaşama kültürü neyse bunun da gereğini yerine getirir. Şimdi bir boyutu var. Bazen böyle bazen başka türlü toplumun önüne çıkar. Biz bakarız ömründe dinle alakası olmayan bir adamın dindarların dinini nasıl yaşaması gerektiğini tarif ettiğini de görürüz. Biz çok defa şahit olduk”

“BU BİR DÜZENBAZLIKTIR”

Latif Selvi, konuşmasına şöyle devam etti:

“Buradan şunu söylüyoruz; eğer bunu yapanlar Atatürkçü ise onlara diyoruz ki ‘Atatürk size bana secde edin dedi de çocuklara secde ettiriyorsun?’ Eğer siz Atatürkçü değilseniz ne yapmak istiyorsunuz? Hangi düzenbazlığın içerisindesiniz ki bunu kamera çekimiyle kamuoyuna aktararak, yansıtarak, toplumu inanç temelinde bir kavga sürecine sürüklemek gibi bir düzenbazlığın içerisindesiniz? Bunun için bunu soruyoruz. Bu milletin birbiriyle sizin düzenbazlıklarınız üzerinden kavga etmesini istiyorsanız bu millet buna fırsat vermez. Bunlar eski numaralardır. Devri bitmiştir. Kimse de buna itibar etmez”

Selvi, “Şırnak, İstanbul, Bingöl ve daha birçok şehirden buna benzer şeyler geldi. Bunların bazıları da kamuoyuyla paylaşılmış durumda. Kirli emellerini çocuklar üzerinden hayata geçirip buradan bir sonuç elde edilmesine fırsat verilmemelidir. Eğitim kurumları herkese aittir. Her düşünceden her vatandaşın çocuğu buralardan eğitimini alacak. Asla ideolojik grupların malzemesi yapılmamalıdır” dedi.

“BU TÜR OYUNLARI BOZMAK MİLLETİN GÖREVİDİR”

“Bu tür oyunları bozmak milletin görevidir” diyen Selvi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın soruşturma sürecinde meselenin üzerine gitmesi gerektiğini, bu husustaki görüntüyü çeken, paylaşan insanların hangi düzenin ortağı olduğu ortaya çıkarılması gerektiğini, sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılması gerektiğinin altını çizdi. Eğitimin ülkenin ortak geleceği olduğunu, hiçbir insanın ideolojik kavga zeminine veya ideolojik kavgadan da öteye rahatsızlık oluşturacak zeminlere çocukların malzeme edilmesini kimse istemeyeceğini sözlerine ekledi.

Çocukların 10 Kasım’da ‘Atatürk portresi’ önünde yere kapaklanılmasını bir etkinlik olarak algılayabileceğine değinen Selvi, “Çocuklar, ‘Törende görev yaptım’ diye düşünebilir. Ama şunu söyleyeyim çocukların zihninde bir iz bırakır. Gelecekte de bu işleri yapanlarla ilgili kafasında çok ciddi soru işaretleri bırakabilir” diye konuştu.

10 Kasım’da Atatürk portresi önünde yere kapaklanan çocukları çeken insanların çocuklara bir şeyi kavratma derdinden çok toplumda yarılmaya destek verdiği izlenimini gördüklerini söyleyen Latif Selvi, birkaç yerden bu tür görüntülerin ulaşmasıyla organize bir durumun söz konusu olduğunu anladıklarını ifade etti.

PUTPEREST GELENEKLER

Bütün bu görüntüleri bir skandal olarak değerlendiren Diriliş Postası Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk ise “Çocukların hiç birinin suçu yok. Bunlar Hz. İsa (as) dönemi öncesinden kalma putperest gelenekler… İlerlemiş dünyada, çocukları tekrar 2000 yıl öncesine geri döndürüp fotoğraflara secde ettirdiğimiz bir dönemde yaşamak istemiyoruz biz. Kamuoyundan velilerden çok ciddi tepkiler var. Bu Mustafa Kemal’i sevdirmek de değil.” ifadelerini kullandı.

MİLLLÎ GÜVENLİK TEHDİDİ

Diriliş Postası Genel Yayın Yönetmeni Şentürk, mevcut tabloyu “Kamuoyunda okulda bunu zorla yaptıran öğretmenlerin okul idaresince soruşturma açılmasını, açığa alınması yönünde talepler var. Bunları bugünün dünyasında terk etmiş olmamız gerekiyordu. Ama maalesef belli bir kesim, 2000 yıl öncesinden kalma paganist, putperest adetlere geri götürmek için yobazlık, gericilik konusunda ısrarcı davranıyor. Bunlar milli güvenlik tehdididir. Haklarında işlem yapılmasını talep ediyor kamuoyu” şeklinde yorumladı.

Diriliş Postası - İbrahim Seçkin Talaş

adminadmin