Genel
Giriş Tarihi : 28-04-2020 14:22   Güncelleme : 28-04-2020 14:22

Ramazan Bayramında Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanacak Mı!

Sokağa Çıkma Yasağında Nereler Açık? Türkiye’de sokağa çıkma yasağı koronavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla yapılıyor.

Ramazan Bayramında Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanacak Mı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrasında haftasonu sokağa çıkma kısıtlamalarının Ramazan Bayramı sonuna kadar sürdürüleceğini açıkladı.

Sokağa çıkma yasağı coronavirüs ile birlikte hayatımıza girdi. Salgının yayılım zincirini kırmaya çalışan yetkililer özellikle haftasonları artan insan trafiğine karşı geçtiğimiz hafta sokağa çıkma yasağı uyguladı. Sokağa çıkma yasağı 30 büyükşehir ve Zonguldak illerinde uygulanırken diğer şehirlerde böyle bir uygulamaya gerek görülmedi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında bir kez daha telekonferans yöntemiyle toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısında daha öncekiler gibi yine salgınla mücadele kapsamında alınan önlemler, uygulamalar ve ekonomiye etkileri en önemli gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında 1 Mayıs'tan itibaren de 31 ilde 3 gün süreyle sokağa çıkma kısıtlamasına gidileceğini duyurdu.

Erdoğan; ''Hafta sonları sokağa çıkma sınırlandırmasını bayram sonuna kadar sürdürmeyi düşünüyoruz." açıklamasını da yaptı.

Bu durumda Ramazan Bayramının 1. ve 2. günü 23 ile 24 Mayıs günleri hafta sonuna denk geldiği için byramda sokağa çıkma yasağı uygulamasının gelebilme ihtimali kuvvet kazanıyor.

Recep YAZGANRecep YAZGAN