Güncel
Giriş Tarihi : 19-06-2015 14:00   Güncelleme : 19-06-2015 14:00

Ramazan davulcuları LYS için susacak

ÇORUM (AA) - Çorum'da ramazan davulcuları, hafta sonu yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) girecek adayların rahatsız olmamaları amacıyla bugün ve yarın sahurda davul çalmayacak

Ramazan davulcuları LYS için susacak

ÇORUM (AA) - Çorum'da ramazan davulcuları, hafta sonu yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) girecek adayların rahatsız olmamaları amacıyla bugün ve yarın sahurda davul çalmayacak.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, yaptığı açıklamada, ramazan boyunca Çorum halkını sahura kaldıracak ramazan davulcularının, yarın ve pazar günü yapılacak LYS-2 ve LYS-3 oturumları öncesi davul çalmayacaklarını söyledi.

Ülkenin geleceği gençler için LYS sınavının önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Candan, "Çorum Belediyesi olarak geçtiğimiz hafta yapılan sınavda da sınava girenlerin rahatsız olmaması için okulların civarındaki tüm altyapı ve üst yapı çalışmalarımızı durdurmuştuk. LYS'nin yarın ve pazar günü yapılacak oturumları öncesi de Ramazan davulcularının sahurda davul çalmaması sağlayacağız. Belki de hayatlarının dönüm noktası olacak bu sınava girecek adayların gürültüden uzak, rahat uyku çekmeleri için bugün ve yarın gece sahurda davul çalmayacak" diye konuştu.

Candan, sınava girecek tüm öğrencilere başarılar diledi.

adminadmin