Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 16-01-2012 19:08   Güncelleme : 16-01-2012 19:08

Rauf Denktaş, 19 Mayıs

Allah amelince rahmet eylesin

Rauf Denktaş, 19 Mayıs
Allah amelince rahmet eylesin.

Denktaş’ın hayatı hep mücadeleyle geçti. Kimilerine göre başarılıydı, kimilerine göre ise Kıbrıs mücadelesinin önünde engel oldu.

Dört yıl önce Kıbrıs’ta işlerim nedeniyle kısa süreli bulundum. Bir arkadaş vasıtasıyla randevu aldık ziyaretine gitmiştik. Bize yarım saat vakit ayırmıştı. “Erbakan hocamızın teşkilatındanız Kıbrıs davasını biliyoruz” dedik, sohbet ettik. Kısaca verdikleri mücadeleyi anlattı ve Rumların yaptığı zulümleri insanlara anlatmaya çalıştıklarını, o günleri yaşayanların buna göre hareket ettiklerini ama yeni neslin bunu anlamadığını, bunu kavrayamadığını, Talat’ın hata yaptığını söyledi.

Denktaş’ın daha önce “Kıbrıslıya dinini öğretmeyerek hata yaptık” dediğini biliyorduk. Fakat bunu sormadık. O da söylemedi. Bu konuda hata yaptığını kendisi itiraf etse de hatasından dönmek için gayret içinde olmadığını oraya gidince gördük. Bugün Kıbrıs‘ın durumu ortada. Kaldı ki Kıbrıs’ın Türkiye için önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Yeni kuşak gençliğin Türkleri sevmiyor olmaları bizim ve Kıbrıslı idarecilerin bir eksikliğiydi.

Bir topluma dinini, kültürünü, geleneklerini, uğradığı haksızlıkları, zulümleri, yeni nesillere aktarmak gerektiği daha iyi anlaşılmakta..

Tıpkı  Türkiye’nin işgaline gelen Anzakları, İngilizleri, İtalyanları, Fransızları, hangi amaç için ülkemize geldiklerini neler yaptıklarını, bundan kurtulmak için, kimlerin nasıl bir mücadele verdiğini yeni nesillere öğretmesek bizlerde hata yapmış oluruz.

19 Mayıs’ın sadece okullarda ve Ankara’da kutlanacak olmasına toplumun çoğunluğu tepki gösterdi. Kimilerinin tepkisi bilindik klişe laflar laiklik elden gidiyor, cumhuriyetin temeline dinamit konuluyor diyor. Kimileri de daha makul eleştiri yapıyor insanlar geçmişinden koparılmamalı yeni nesillere de dini ve milli bayramlar kutlatılmalı gelenekler, kültürler yaşatılmalı. Törenlerin kaldırılmasını isteyenlerin bazı  gerekçeleri de makul; diyorlar ki ‘Bu gösterilerin provaları 2 ay sürüyor. Çocuklar bu süre içinde derslere konsantre olamıyor. Kılık kıyafetler seçilirken özen gösterilmiyor,çocuklar üşüyor gibi…

O zaman ne yapılmalı bir orta yol bulunmalı kılık kıyafet seçiminde daha dikkatli olunmalı, öğrencileri zorla değil gönüllü olarak bu işin içine girmesi sağlanmalı öğrencilerin ders programı ve konsantresine dikkat edilmeli ve bu programlar devam etmeli, bu törenler devam  ettirilmemeli diyenlere de hoşgörü göstermek, söylediklerini de dinlemek gerekiyor diye düşünüyoruz.

Esen kalın



adminadmin