Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 14-07-2012 12:48   Güncelleme : 14-07-2012 12:48

Recai nereyedur!

Ona, mügalata - polemik yazılarının tıpkı bir devrim gibi en nihayet kendi evlatlarını yiyip tüketeceğini söylemiş olmam gerekiyor(du)

Recai nereyedur!
Ona, mügalata - polemik yazılarının tıpkı bir devrim gibi en nihayet kendi evlatlarını yiyip tüketeceğini söylemiş olmam gerekiyor(du)..

Siz benim Recai Külyutmaz ile tanışıyor olduğumu bilemeyebilirsiniz..

Recai benim Mülkiye’den arkadaşım..  Yani malumu aliniz; ‘Önce Mülkiyeliyiz, sonra Türkiyeliyizdir..

Peki, nereyedur bu adam?
Epeydir ne sesi var ne soluğu?

Ona saklı bir kimlikle Samsun’a şekil, şemal vermekten vazgeçmediğinde gün gelir herkesin ilgi ve odağı olmaktan sıkılır dahası hedef olmaktan, yazacak yazı yerine, verecek cevaba yoğunlaşacağını ve en nihayet maksadın fersah fersah dışına çıkmış olacağını söylemiş olmam gerekiyor(du)

Kendisiyle en son bana özenerek bir gazetede köşe yazma hevesinde olduğunu söylediğinde telefon ile konuştum..

Ben de bizim sitenin sahibine bu işi nasıl çözeriz diye sormuş o da, “ Abi, ikinizin aynı yerde yazması uygun kaçmaz.. Onu başka bir yerde değerlendirelim” demiş ve Recai’yi Denge’ye ‘Alemlere denge olsun içun’ yollamıştık..

Ne var ki Recai’nın dengesi şaştı ve artık yazmaz oldu..

Aslında kendine defaatle dedim, uyardım ki; polemik yazma.. Polemik tüketir, ömür törpüsüdür; Çok çabuk yorulursun.. Dinlemediği gibi, “kıdem olarak benden üsttesin diye ne yazacağıma da karar verecek makamda da mı köreyisun kendini” dedi.
Eyvallah, sen bilirsin deyip kapadım telefonu..

Ona gizli kimlik, yani müstearın asıl olması gerekeninin Şems’te tecelli etmiş olan gibi yaklaştıkça kaybolan ve uzaklaştıkça görünmeyen bir sima, ima ve imajda suretleşmesi gerektiğini söylemiş olmam gerekiyor(du)

Ama ben bu adamı seviyorum.. Bütün ukalalığına, ‘alçak dağları yarattım’ tavır, davranış ve edasına rağmen seviyorum üstelik.. 

Arayıp sorduğu yok, vazgeçtim, halinden bir haber verdiği de yok..
Telefonlarına baktığı yok..

Muhtemeldir ki Recai Külyutmaz, Canik bölgesinde seli bahane ve fırsat kabul ederek kayıplar ve bulunamayacak olanlar listesine girmeye heves etmiş…
Neydi; metal yorgunu, tamir kabul etmez gemi..

Ona insanların yanlış, eksik ve hatalı yanlarını merçekle büyütmenin ve ‘alın işte adam zannettiğiniz adamın daha ne naneleri var’ demenin, bu üslupla yazmanın kendisini büyütmek şöyle dursun bilinmez, görünmez ve kayıp yapacağını söylemiş olmam lazım(dı)
Ona biz kayıba değil, Gayb’a inanıyoruz, demiş olmam gerekiyordu..   
 
 
 
 
adminadmin